Skip Navigation Linksconsulent-belevingsgerichte-zorg

Consulent belevingsgerichte zorg

​De consulent belevingsgerichte zorg helpt (dementerende) cliënten, verzorgenden en familieleden om op een plezierige en respectvolle manier met elkaar om te gaan.

Beter leren begrijpen en kijken naar wat u voelt of vindt is de kern van belevingsgerichte zorg. Samen met u wordt gekeken naar de eigen identiteit en naar de mogelijkheden die bij u passen. De consulent leeft zich in door observatie en persoonlijk contact met u en peilt eventuele moeilijkheden. De consulent gaat daarbij vooral uit van de dingen die wél goed gaan.

Een gevoel van veiligheid

Consulent belevingsgerichte zorgVeiligheid is de basis van welbevinden. Hoe beter u begrepen wordt in uw verdriet, onzekerheid of blijdschap, hoe veiliger en prettiger u zich zult voelen. De consulent belevingsgerichte zorg kijkt met u, verzorgenden en familieleden mee en geeft adviezen over bijvoorbeeld dagindeling, potentieel probleemgedrag en het tot stand brengen van positief gedrag.

Individuele aandacht staat centraal

Belevingsgerichte zorg is erop gericht de kwaliteit van zorg en daardoor kwaliteit van leven te verhogen. De consulent belevingsgerichte zorg ondersteunt, begeleidt en geeft workshops. Individuele aandacht voor de cliënten staat daarbij centraal.

Meer informatie of een afspraak inplannen

De consulent belevingsgerichte zorg biedt behandeling en begeleiding aan huis voor mensen die zelfstandig wonen en vanuit de locaties van het Behandel- en Kenniscentrum. ​Voor informatie of het inplannen van een behandeling kunt u rechtsreeks contact opnemen met het Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of ​uw vraag of bericht naar​ ons sturen via het ​behandelaren contactformul​ier.

​​