Skip Navigation Linksde-lindeboom-ammerzoden

De Lindeboom

​​​​​​​​​​​​​​​​​Kiezen voor een veilig en vertrouwd thuis dat mensen ondersteunt bij hun lichamelijk, sociaal of psychisch welzijn. Dat doen mensen die voor De Lindeboom kiezen. De Lindeboom is een lokaal begrip, de meeste mensen komen uit Ammerzoden of uit de directe omgeving. De Lindeboom heeft huiskamers voor mensen met lichte geheugenproblemen. Hier worden structuur en vastigheid geboden. Met elkaar worden huishoudelijke klusjes opgepakt zoals tafel dekken, de vaat doen of de vloer aanvegen.

Beschut en comfortabel

Al tientallen jaren wonen mensen graag in De Lindeboom. Door de goede sfeer en huiselijkheid voelt het veilig en vertrouwd en kan men zichzelf blijven. De mensen leiden een zo zelfstandig mogelijk leven en weten dat ze altijd een beroep op de verzorgenden kunnen doen. De Lindeboom is een relatief klein huis, daardoor heerst er een typische, sterke betrokkenheid van één grote familie.​Kloppend hart

In de ontmoetingsruimte ’t Kumke kan drie keer per dag koffie en thee worden gedronken. Ook de warme maaltijd kan gezamenlijk gebruikt worden door de mensen die niet alleen op het eigen appartement willen eten. In de kleinere activiteitenruimte De Knuts worden door de mannengroep hele bomen opgezet. Daar kan men ook terecht om te handwerken, schilderen, voor een beautymiddag of een workshop koken onder begeleiding van een kok. Alles wordt ondersteund door een team vrijwilligers, dat onmisbaar is. Om de week is er een viering in de kapel waar de mensen voor bezinning terecht kunnen.

Eigen levensverhaal

In De Lindeboom hebben de mensen een eigen appartement. Bewoners houden de regie in eigen hand en de zorg wordt naar behoefte gegeven. Ieder mens is uniek met een eigen levensverhaal, dus is onze zorg afgestemd op behoefte. We spelen in op wensen van bewoners en daarbij is alles bespreekbaar. Zo kan iedereen zijn of haar eigen leven zoveel mogelijk voortzetten.

Een sterke band

De Lindeboom ligt in het centrum van het dorp, vlakbij de Maas. Een kleine, gezellige gemeenschap, die een sterke band heeft met de omgeving. Er is uitwisseling van activiteiten. Populair zijn bijvoorbeeld de maandelijkse filmavond en de workshops koken. Steeds meer buurtbewoners nemen hieraan deel, waardoor de samenleving binnen onze muren komt. Naast de activiteiten zijn er tal van verenigingen, waarvan iedereen lid kan worden.

Deur staat open

In ’t Kumke zijn buurtbewoners ook welkom voor de warme maaltijd, via reservering. ’t Kumke is daarmee het kloppend hart van De Lindeboom. Of het voor de koffie, de ontmoeting of het praatje is, de deur staat voor iedereen open. Dat kan ook voor het koersbal, het zanguurtje of het kienen zijn. Ook zijn er computers beschikbaar met ondersteuning van een vrijwilliger.

Zelfstandig en geborgen

In De Lindeboom wonen ouderen zoveel mogelijk zelfstandig. Zorg is altijd in de nabijheid en oproepbaar. Door de diversiteit aan mogelijkheden en de zelfstandigheid ervaren mensen De Lindeboom als warm, geborgen en prettig. In dit goede woonklimaat voelen mensen zich thuis.

Faciliteiten op locatie

De Lindeboom beschikt over diverse faciliteiten, waaronder:

 • Fitness
 • Hobbyruimte
 • Huisdieren toegestaan (huisregels van toepassing)
 • Huismeester
 • Internetcafé
 • Kapel en stiltecentrum
 • Kapsalon
 • Kerkdiensten
 • Koffiecorner
 • Pedicure
 • Receptie
 • Recreatieruimte
​​​​​​​​​​​