Skip Navigation Linkssint-joachim-anna-veghel

Sint Joachim & Anna

​​​Sint Joachim & Anna heeft een dorps karakter. Veel echte Veghelnaren wonen in dit huis, dat ook door zijn inrichting als veilig, sfeervol en warm wordt ervaren. Een heerlijk huis, zeggen de mensen die er wonen en werken. Er wordt voortdurend gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit en ook houden we zoveel mogelijk rekening met de wensen van de bewoners. Een deel van de plaatsen is ingericht als kleinschalige woongroep met speciale zorg voor ouderen met dementie.

Eigen straatje

De bewoners kunnen hier hun eigen leven leiden, ondanks eventuele beperkingen. Elke afdeling heeft een eigen straatje, door de mensen zélf aangekleed. Sint Joachim & Anna wil het huiselijke van thuis doortrekken in het gebouw. Vrienden en familieleden die vroeger op de koffie kwamen, mogen en kúnnen dat hier ook. Dat hoeft niet anders te worden zodra iemand hier komt wonen. Wij stimuleren die aanloop zelfs; het betekent immers gezelligheid voor iedereen! In de tuinkamer kunnen (licht) dementerende bewoners terecht voor een spelletje of een praatje.

Locatiefilm Sint Joachim & Anna

​​
​​​​

​Sfeer onder de maaltijden

Er wordt bovendien veel georganiseerd in dit huis; onze medewerkers en vrijwilligers hebben het zorgzame in de genen zitten. We krijgen regelmatig complimenten van familieleden. Het horecateam zorgt voor sfeer onder de maaltijden. Zo is er wekelijks de mogelijkheid om bij kaarslicht te dineren en wordt er op feest- en special dagen altijd culinair uitgepakt.

Prachtige initiatieven

Sint Joachim & Anna laat medewerkers en vrijwilligers uitgebreid aan het woord over hoe de zorg er werkelijk uit zou moeten zien. Zij komen met waardevolle ideeën en adviezen waar beleidsmakers vaak niet aan denken. We maken ook gebruik van elkaars talenten. Dat leidt tot prachtige initiatieven. En er is altijd wel iets te doen. Denk aan bewegen voor ouderen, kienen, sjoelen, handwerken en aan film- en muziekavonden.

Kloppend hart

Sint Joachim & Anna ligt op een steenworp van de Veghelse markt, in hartje Veghel bijna. Elke donderdagochtend is het er gezellig struinen op de weekmarkt. Het huis heeft een goed contact met de pastorie en ligt midden tussen flink wat appartementencomplexen. Daarmee is het kloppend hart van de buurt. Veel ouderen genieten van het wonen in onze luwte. Zij kunnen altijd binnen lopen voor een activiteit of een warme maaltijd in het restaurant.

Betrokkenheid

Wij halen de wijk graag naar binnen, en treden dan ook met plezier naar buiten. Met onze ‘frietavond’ weten we ook veel omwonenden enthousiast te krijgen. Eens per week houdt het restaurant een goed bezochte open avond. Sint Joachim & Anna heeft zo’n honderd vrijwilligers. Een groot aantal komt dagelijks even binnenlopen. Die betrokkenheid doet ons goed.

Omdat je het graag wilt

Eigenlijk zijn we er dus voor álle ouderen in de wijk! En mocht thuis wonen niet meer lukken, of kiest u voor beschutting waarin zorg nooit ver weg is, dan is er Sint Joachim & Anna.Faciliteiten op locatie

Sint Joachim & Anna beschikt over diverse faciliteiten, waaronder:

 • Biljart
 • Boekenuitleen
 • Duofiets
 • Eetpunt
 • Fitness
 • Gymnastiek
 • Hobbyruimte
 • Huisdieren toegestaan (huisregels van toepassing)
 • Huismeester
 • Kapsalon
 • Kerkdiensten
 • Logeermogelijkheid
 • Pedicure
​​​​​​​​​​​