Compostella

De Brabantse gastvrijheid is bij binnenkomst al voelbaar. Het is duidelijk: Compostella is een echt dorps huis. Je wordt door iedereen welkom geheten, ieder begroet elkaar. Compostella is een veilig en vertrouwd thuis dat mensen ondersteunt bij het ouder worden en bij de ongemakken die daar soms bij horen. Dat doen we met verpleeghuiszorg en ComfortWonen.

Veel ruimte en licht

Er is veel aandacht besteed aan de ambiance. Compostella heeft een mooie ruime hal, direct grenzend aan een binnenplaats die voor daglicht en frisse lucht zorgt. De manier waarop het oude deel en de latere nieuwbouw zijn samengevoegd, is heel doordacht. Zo is er veel ruimte en licht en zijn er op verschillende plaatsen gezellige zitjes. In de keuken worden dagelijks twee verschillende gerechten gekookt met verse producten. De warme maaltijd wordt in schalen opgediend in het restaurant of op de eigen kamer, desgewenst op eigen servies. De conditie kan op peil gehouden worden in de zeer ruim uitgeruste fitnessruimte, onder verantwoorde begeleiding.​

Locatiefilm Compostella

Een bijzondere cocon...

In de nieuwe en zeer ruime afdeling voor mensen met dementie, De Huiskamer, vinden we een bijzonder eivormig zitje: de cocon. Bewoners kunnen er snoezelen en genieten van beelden en geluiden. Dankzij moderne media kan er heel snel een foto of videofragment op het beeldscherm getoond worden. Dat tovert direct een glimlach van herkenning op het gezicht. De gastvrouw kookt op deze afdeling vijf dagen in de week op het kookeiland midden in de woonkamer. Bewoners helpen zoveel mogelijk mee.

Vertrouwd leven

Bewoners houden in Compostella de regie over eigen bestaan in eigen hand. De zorg wordt afgestemd op ieders unieke levensverhaal. Zo kan iedereen zijn of haar vertrouwde leven zoveel mogelijk voortzetten. Familie en bekenden worden nauw betrokken en zijn altijd welkom. Aan het einde van de dag een tevreden bewoner hebben, dat is waar alles om draait.

Midden in het dorp

Al tientallen jaren wonen mensen graag in Compostella. Het huis heeft een geweldige ligging, midden in het dorp, pal aan de hoofdstraat en tegen alle voorzieningen aan. Ook het wijkcentrum ligt direct om de hoek.

Kloppend hart

Het ontmoetingsplein met restaurant, winkel, internetcorner en café is het kloppende hart van Compostella. Hier komen bewoners en bezoekers uit de omgeving bij elkaar voor een lekkere maaltijd of een praatje bij een kopje koffie. Of voor één van de vele activiteiten waarvan men lid kan worden. Er worden ook regelmatig optredens georganiseerd. Een groot leger aan vrijwilligers staat ons bij.

Ontmoetingspunt, ook voor anderen

Compostella wil een ontmoetingspunt zijn, ook voor andere partijen. In zo’n warme en geborgen omgeving voelen mensen zich immers thuis. Compostella is een gastvrije locatie. Het haalde in het jaarlijkse nationale onderzoek naar gastvrijheid in de zorg maar liefst vier sterren. In 2014 werd voor het kleinschalig wonen landelijk zelfs een derde plaats behaald. Met recht ‘de huiskamer’ van Zeeland.

Brochure

Lees meer over het aanbod van activiteiten.

Activiteite​nprogramma de Ontmoeting