Corte Foort

Corte Foort is er voor mensen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Over twee etages verdeeld, bevinden zich hier 48 ruime en moderne appartementen, gezamenlijke activiteitenruimtes, huiskamers en buitenruimtes.

​Zorg en dienstverlening

Op Corte Foort kunnen bewoners hun leven dat ze leefden, voordat ze hier kwamen wonen, zoveel mogelijk voortzetten. Onze medewerkers ondersteunen hen hierbij door verbindingen te leggen met bewoners, familie, contactpersonen, professionele ondersteuners en vrijwilligers. Ieders persoonlijke geschiedenis en wensen in heden en toekomst zijn altijd een belangrijk onderdeel van gesprek.

Locatiefilm Corte Foort

Belevingsgerichte daktuin

De bewoners kunnen vanuit de verschillende huiskamers naar buiten om te genieten van de zon en de frisse lucht. Op de eerste etage is er een mooie, grote belevingsgerichte daktuin met verschillende zitjes, wandelpaden, vlinderstruiken, fruitboompjes, een kruidentuin, gekleurde bloemen én rustgevende waterornamenten. Omgeven door heerlijke geuren, kleuren en smaken kan men een wandeling maken en op verschillende plekken genieten van de buitenlucht. Op de tweede verdieping zij er twee ruimte balkons, waarvan één overdekt en met mooie planten.

De appartementen

De appartementen met een oppervlak van 25m2 beschikken over een woon-/slaapkamer en een eigen toilet en badkamer. Door de grote ramen valt veel licht naar binnen.​

​Ontmoetings- en activiteitenruimtes

Op elke verdieping van Corte Foort zijn er vier ontmoetingsruimtes, elk met een toepasselijke naam: De Woonkamer, De Ontmoeting, De Orangerie en De Stamtafel. Elke ruimte heeft een eigen sfeer. Er zijn ook vier activiteitenruimtes. Heeft de bewoner zin om rustig een boek of tijdschrift te lezen, dan gaat ie naar De Serre. Ontspannen kan in De Ontspanning; Muziek luisteren in de Muzieksalon; herinneringen ophalen in De Herinnering. In de ontmoetingsruimtes kan men genieten van de maaltijd die dagelijks met verse ingrediënten van het seizoen wordt bereid. Men kan er ook samen met medebewoners, familie, vrijwilligers activiteiten ondernemen of gewoon rustig zitten en televisie kijken, zoals men thuis gewend was te doen.

Gezondheidscentrum in de buurt

Corte Foort bevindt zich boven Plein Zwanenberg, hét nieuwe gezondheidscentrum voor Oss en omgeving. De organisaties in en om het gezondheidscentrum bieden ieder hun eigen vorm van zorg en welzijn en werken zo samen aan een gezonder Oss. De zorgaanbieders op Plein Zwanenberg delen kennis en expertise met als doel het voorkomen van zorg. Daarom organiseert Plein Zwanenberg diverse activiteiten die jong en oud helpen lichamelijk gezond en fit te blijven of te worden. De samenwerking stopt niet bij de voordeur. De zorgaanbieders zijn voortdurend op zoek naar samenwerkingsmogelijkheden met professionals in de wijk en in de omgeving​.​​​

Behandel- en Kenniscentrum op Plein Zwanenberg