Skip Navigation LinksBrabantZorg-en-contracten-zorgverzekeraars-2018

 BrabantZorg en contracten zorgverzekeraars 2018

​22 december 2017​

Alle contractbesprekingen voor wijkverpleging zijn afgerond. BrabantZorg heeft voor 2018 wederom contracten wijkverpleging gesloten met de verzekeraars waar zij in 2017 ook een contract mee had. Menzis, waarmee in 2016 en 2017 geen contract voor wijkverpleging was, mag aan het rijtje gecontracteerde zorgverzekeraars worden toegevoegd voor 2018. Ook met zorgverzekeraar VGZ heeft BrabantZorg voor 2018 een contract voor wijkverpleging.

Voor de verzekeraars waarmee BrabantZorg tot een contract wijkverpleging is gekomen, geldt dit ook voor geriatrische revalidatiezorg en eerstelijns verblijf. Met DSW en inkooporganisatie Caresq heeft BrabantZorg geen contract wijkverpleging en geen contract geriatrische revalidatiezorg en eerstelijns verblijf afgesloten.

Bekijk het complete overzicht van alle gecontracteerde zorgverzekeraars​ en de verschillende labels waar zij de zorg voor inkopen.

Met de drie grootste zorgverzekeraars in de regio, VGZ, CZ en Zilveren Kruis, hebben we de handen ineengeslagen om te komen tot vernieuwende financiële afspraken. BrabantZorg vindt het belangrijk om samen te ontwikkelen en te komen tot nieuwe manieren om de toenemende vraag in de wijkverpleging te kunnen blijven beantwoorden.

Wat kan de cliënt in 2018 verwachten

De vraag naar wijkverpleging blijft groeien. Het grote landelijke medewerkerstekort in de zorg treft ook BrabantZorg. Ons streven is om zoveel mogelijk mensen van kwalitatief goede wijkverpleging te voorzien. Dit vraagt in afstemming met cliënten wel om verandering. Op dit moment wordt vooral in de ochtenden en avonden een beroep gedaan op de wijkverpleging. Samen met cliënten kijken we naar een betere spreiding van de zorgmomenten zodat meer zorg in de middag geboden kan worden.

Daarnaast blijven we voortdurend een kritische blik houden op de opgelegde bijkomende administratieve last voor medewerkers. Ook gaan we de inzet van zorgtechnologie in 2018 vergroten met behulp van onder andere de medicijndispenser Medido, een apparaat dat ervoor zorgt dat een cliënt op de ingestelde tijden de benodigde medicijnen aangeboden krijgt. Alleen op deze manier kunnen we inspelen op de toenemende zorgvraag thuis en met de beschikbare medewerkers de continuïteit van wijkverpleging waarborgen.