Skip Navigation LinksBrabantZorg-organiseert-beweegweek-voor-cliënten-en-medewerkers

 BrabantZorg organiseert beweegweek voor cliënten en medewerkers

BrabantZorg organiseert beweegweek voor cliënten en medewerkers

In de week van 17-24 september organiseert NOC*NSF voor de dertiende keer de nationale sportweek. BrabantZorg grijpt deze week aan om van 19-23 september voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers een beweegweek te organiseren.

 

Voor veel cliënten van BrabantZorg is echt sporten niet (meer) aan de orde. Maar bewegen blijft wel erg belangrijk want dat heeft bijna uitsluitend positieve effecten. Door meer te bewegen blijven botten en spieren sterk maar wordt ook de conditie en balans onderhouden. Het vermindert de kans op fysieke en mentale problemen, geeft plezier en voldoening en brengt mensen bij elkaar. BrabantZorg werkt eraan dat bewegen onderdeel wordt of blijft van het dagelijks leven van cliënten. Professionals en het sociale netwerk werken samen actief aan het stimuleren van bewegen.

 

Bewegen is niet alleen van belang voor cliënten. Ook voor medewerkers en vrijwilligers blijft het een belangrijk item. BrabantZorg ondersteunt medewerkers om zich lichamelijk en mentaal fit en vitaal te (blijven) voelen; in balans en flexibel te zijn. Bewegen kan daar een goede bijdrage aan leveren. Naast de aandacht voor beweging is er in deze week ook aandacht voor goede voeding, een goede (werk)houding, ontspanning en een gezonde leefstijl.

 

Wat staat er onder andere te gebeuren?
Tijdens de beweegweek worden op alle locaties van BrabantZorg speciale beweegactiviteiten georganiseerd door fysiotherapeuten en bewegingsbegeleiders. Of de reguliere beweegactiviteiten worden in deze week iets meer uitgelicht. Om een indruk te geven van de activiteiten die plaatsvinden een greep uit de agenda:

 

Maandag 19 september
Cliënten en vrijwilligers fietsen op een duofiets van Noorderkroon naar Nieuwehagen en ontsteken daar een Olympische fakkel. Iedere ochtend wordt op deze locaties een warming up gedaan.

 

Dinsdag 20 september
Beweegworkshop met meet en greet van Olga Commandeur in De Ruwaard in Oss. Een van de presentatrices van televisieprogramma 'Nederland in beweging'. Olga doet in deze week ook de locaties: De Wellen in Oss, Sint Antonius in Volkel en De Wilberthof in Berghem aan. Voor de medewerkers op kantoor aan de Gasstraat wordt een workshop yoga georganiseerd. In Sint Jan in Uden maken cliënten kennis met Chi Neng Qigong een Chinese bewegingsleer en uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest.

 

Woensdag 21 september
Bewegen is gezond voor jong en oud. Cliënten van Het Zonnelied in Ammerzoden bewegen samen met de kinderen van groep 1 /2 van Basisschool De Schakel. In de avond is het dansen geblazen tijdens de dansavond voor cliënten, vrijwilligers, medewerkers en familieleden op Nieuwe Hoeven in Schaijk.

Donderdag 22 september
Een beweegmarkt op De Wellen in Oss met een: rollatorcheck, een workshop zittend bewegen en uitleg van de diëtist over de nieuwe schijf van vijf.

Vrijdag 23 september
Op de laatste dag van de beweegweek brengt de burgemeester van Oss een bezoek aan Katwijk waar een workshop rolstoeldansen wordt gegeven. In de Watersteeg in Veghel staat de hele beweegweek in het teken van de Olympische spelen en vindt er op de slotdag een ware medailleceremonie plaats.