Skip Navigation LinksCertificaat-Roze-Loper-voor-zes-nieuwe-locaties

 Certificaat Roze Loper voor zes nieuwe locaties

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​29​ januari 2020

Deze week hebben de audits van de Roze Lopers plaatsgevonden. AAtrium, De Watersteeg, Sint Joachim & Anna, Sint Petrus, Simeonshof en Odendael ​​​hebben dit jaar voor het eerst de tolerantiescan doorlopen en krijgen het certificaat Roze Loper​. 

Dat maakt da​t de teller voor heel BrabantZorg op 16 Roze Lopers staat. Locaties Heelwijk, Laarstede, Martinushuis, De Heegt, De Wellen, Loov​elt, De Ruwaard, Sterrebos, Nieuwehagen en Noorderkroon waren al in het bezit van een Roze Loper en behouden dit certificaat.

Een korte greep uit de bevindingen van de auditor van KIWA

De auditor was erg enthousiast over de manier waarop de kernbedoeling 'Elke dag zo fijn mogelijk' concreet wordt gemaakt ​​en dat het thema ‘Jezelf zijn binnen BrabantZorg’ hier een duidelijke rol in heeft. Daarnaast was de conclusie dat het thema nu meer gestalte gekregen heeft in de organisatie door middel van de aanstelling van regio-ambassadeurs en centrale ambassadeurs die de werkgroepen op de locaties samenbrengt, verbindt en signalen meeneemt op organisatieniveau. Het blijft dus niet alleen bij het doen van activiteiten en ‘aandacht vestigen’, maar het thema is structureel ingebed.

Roze lopert.jpg

Ontwikkeling

Uiteraard is er ruimte voor ontwikkeling. De volgende stap is dat het thema ook echt in de bestaande werkprocessen is ingebed. Daarnaast is het van belang dat er gekeken wordt naar wie onze stakeholders (bv. gemeenten) ​zijn en welke meerwaarde er uit kan worden gehaald​.​