Skip Navigation LinksDe-Watersteeg-houdt-12-maart-open-huis

 De Watersteeg houdt 12 maart open huis

​​​​4 maart 2019​

Woonzorgcentrum De Watersteeg houdt op 12 maart open huis. Het Woonzorgcentrum is vorig jaar verbouwd en gemoderniseerd en heeft twee nieuwe etages met nieuwe woon- en verblijfsvorm​en. 

Open huis

U bent van harte welkom tijdens het open huis op 12 maart  van 14.00 – 15.00​ en van 18.30 – ​19.30 uur​.

Diana Zijlmans, regiomanager van De Watersteeg: “De Watersteeg is vernieuwd om aan de veranderende wensen van ouderen uit onze omgeving te kunnen voldoen. Vorig jaar hoorden we uit gesprekken met bewoners, medewerkers, de cliëntenraad en samenwerkingspartners dat er grote behoefte is aan appartementen voor tijdelijk verblijf én dat ouderen met een indicatie voor verpleeghuiszorg vaak behoefte hebben aan appartementen waar ze zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen”. Het centrum heeft twee nieuwe etages ingericht én één etage vernieuwd. 

Begane grond 

Houtwal 12 op de begane grond is een woonomgeving geworden voor mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben, maar die deze ondersteuning en zorg graag ontvangen in een zo zelfstandig mogelijke woonomgeving. Voor hen zijn er twaalf appartementen van ongeveer 40m2. De appartementen bestaan uit een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en een badkamer. Zijlmans: “Het bijzondere van deze 2 kamer-appartementen is dat de bewoner zelf bepaalt hoe het appartement wordt ingericht, waar en hoe de maaltijd wordt genuttigd en welke ondersteuning en zorg nodig is. Mensen die hier komen wonen, houden (zoveel mogelijk) hun eigen regie”. 

Eerste etage

Op de eerste etage, Boomgaard 12, zijn 16 appartementen gekomen voor cliënten met lichamelijke klachten die een tijdelijke zorgvraag hebben, bijvoorbeeld omdat ze nog niet naar huis kunnen na een ziekenhuisopname of even niet meer thuis kunnen wonen omdat hun mantelzorger is uitgevallen of dreigt uit te vallen. Zijlmans: “Op deze etage Boomgaard 12 kunnen mensen maximaal 30 dagen verblijven. Meteen vanaf de opname, werken we samen met de cliënt en de mensen uit zijn netwerk, toe naar een terugkeer naar huis”. 

Tweede etage 

De tweede etage is een woonomgeving geworden voor mensen met dementie die behoefte hebben aan kortdurend verblijf. Deze etage is volledig vernieuwd qua inrichting en onlangs uitgebreid met acht appartementen voor cliënten met dementie die moeten revalideren of tijdelijk ondersteuning nodig hebben. Zijlmans: “Wij zijn blij dat we aan deze bijzondere cliëntengroep de juiste ondersteuning en zorg kunnen bieden. Want mensen met dementie hebben weer andere behoeftes als ze revalideren dan mensen met somatische klachten”. Op de tweede etage is ook Hospice De Goudsbloem vernieuwd; hier zijn zeven appartementen voor mensen die palliatieve zorg nodig hebben in hun laatste levensfase. ​