Skip Navigation LinksHerstelafdeling

 Eén corona-afdeling omgevormd tot herstelafdeling

​​​9 april 2020​​

Nog geen twee weken geleden berichtte BrabantZorg over de vier nieuwe speciale corona-​afdelingen (130 extra plaatsen) die zij op bestaande zorglocaties in Uden, Veghel, Oss en Ammerzoden zou realiseren. Deze corona-afdelingen werden ingericht voor de verwachte toestroom van corona besmette cliënten waar de ziekenhuizen en de huisartsen behoefte aan hadden. 

“Nu blijkt gelukkig dat de verwachte toestroom van cliënten minder omvangrijk is dan aanvankelijk gedacht. We zijn ingehaald door de actualiteit”, vertelt Wilma de Jong, voorzitter Raad van Bestuur van BrabantZorg. In plaats van vier corona-afdelingen blijken drie corona-afdelingen voldoende en is één van die vier corona-afdelingen inmiddels omgevormd tot een herstelafdeling. De drie locaties waar nu nog een speciale corona-afdelingen is ingericht zijn Zorg en Herstelhotel Udens Duyn in Uden, De Watersteeg in Veghel en De Lindeboom in Ammerzoden. De afdelingen in Veghel en Uden waren al in bedrijf. Deze week is ook de corona afdeling op De Lindeboom in Ammerzoden geopend.

Over de herstelafdeling

Omdat ook mensen herstellen van corona én omdat zij vaak nog moeten revalideren, is hiervoor De Stroming 1 op locatie de Wellen in Oss ingericht als herstelafdeling. Wilma de Jong: “Deze mensen zijn d​us genezen van het corona​virus, maar moeten vanwege de pittige gevolgen van de ziekte nog een tijdje revalideren voordat ze weer naar huis kunnen”.

Anticiperen en reageren in een snel veranderende wereld

De Jong: “Bij BrabantZorg anticiperen én reageren we continu op de ontwikkelingen die als gevolg van de coronacrisis op ons afkomen. Het is elke dag schakelen en bijsturen naar aanleiding van de actualiteit. Het is fijn om te vermelden dat ook kwetsbare ouderen kunnen herstellen van het virus: inmiddels zijn al bijna 200 cliënten van BrabantZorg hersteld.”