Skip Navigation LinksInformatieavond-dementie-in-De-Wellen

 Informatieavond dementie in De Wellen

28 september 2017

Als er sprake is van dementie (bij uw naaste) kan deze diagnose een hoop opluchting geven, maar het brengt vaak ook vragen met zich mee. Wat is dementie eigenlijk? Wat gaat er gebeuren en wat kan ik verwachten? Hoe kan ik het beste met mijn naaste om gaan? En wat zijn belangrijke punten als mijn naaste in het verpleeghuis woont?

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de informatiebijeenkomst die BrabantZorg regio Oss op 3 en 4 oktober van 19.00 tot 20.30 uur organiseert in De Wellen in Oss.

Mantelzorgers, familieleden en vrijwilligers die te maken hebben met mensen met dementie zijn van harte welkom; zowel mensen waarvan hun naaste nog thuis woont, als mensen waarvan hun naaste in het verpleeghuis woont.

Dementie: een belevingsgerichte benadering

Psychologen Judith Centen en Malou van Rooij werken beide binnen het verpleeghuis en vertellen welke vormen van dementie er zijn en welke veranderingen de hersenen doormaken bij dementie. Samen met Karin Roodink (verpleegkundige) en Marieke Högemann (belevingsgerichte zorgconsulente) bespreken zij belangrijke punten wat betreft het omgaan met iemand met dementie. Hierbij wordt uitgegaan van een belevingsgerichte benadering. Tijdens de informatiebijeenkomst is er gelegenheid om vragen te stellen. Er wordt gezorgd voor koffie of thee.

Meer info en aanmelden

Meld u zich aan via judith.centen@brabantzorg.eu of tel. 06-10909481 (kantoortijden). Geef hierbij aan of u op 3 of 4 oktober wil komen en met hoeveel mensen u komt.

Datum: 3 en 4 oktober
Tijd: van 19.00 tot 20.30 uur
Locatie: Restaurant Seasons in De Wellen, Driek van Erpstraat 2, Oss