Skip Navigation LinksInformatiemarkt-Dementie

 Informatiemarkt Dementie

​​​​​5 juli 201​7

BrabantZorg Locatiegroep Uden organiseert op 12 juli van 19.30 - 22.00 uur een informatiebijeenkomst over dementie.​

Eén op de vijf Nederlanders krijgt een vorm van dementie.

Niet op een naam of woord kunnen komen, dat overkomt iedereen wel eens. Maar wanneer weet je of vergeetachtigheid (beginnende) dementie is? Wanneer is het tijd om naar de huisarts te gaan? En wat doet een geriater in het ziekenhuis? En als er dan sprake is van dementie: wat kunnen de verschillende mensen uit uw netwerk voor u doen en hoe organiseert u dat dan? En hoe kan BrabantZorg u en uw mantelzorger thuis, bij BrabantZorg of in een huis van BrabantZorg ondersteunen? En wat kan Alzheimer Nederland voor u doen? Over deze en andere vragen organiseert BrabantZorg Locatiegroep Uden op 12 juli van 19.30 – 22.00 uur een informatie avond. Inwoners, mantelzorgers vrijwilligers en professionals uit Uden en omgeving zijn welkom.

Een goed werkend geheugen is niet alleen erg gemakkelijk, maar ook noodzakelijk om te kunnen leven. Geheugenproblemen komen vaak voor. Maar liefst één op de vijf Nederlanders krijgt een vorm van dementie. Dementie is een ingrijpende ziekte en heeft een grote impact op het leven van zowel de persoon met dementie zelf, als op familie en vrienden.

Dementie vanuit verschillende invalshoeken belicht

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt dementie vanuit verschillende invalshoeken belicht. Geriater Mascha Kuijpers van Ziekenhuis Bernhoven vertelt over het brein: hoe het werkt, of je het brein kunt trainen, of en wat je kunt voorkomen om vergeetachtig te worden, wat de symptomen zijn van beginnende dementie, wanneer het tijd is aan de bel te trekken bij de huisarts en wat de geriater voor je doet.

Gerrit Overmans, wethouder gemeente Uden en Juanita van der Hoek, programmamanager Sociaal Domein gemeente Uden, vertellen over rol, ondersteuning en taken vanuit de gemeente én het belang om rondom dementie de krachten met het netwerk te bundelen.

Carolien Jordens, regiomanager BrabantZorg, geeft meer inzicht in wat BrabantZorg kan doen om mensen met dementie en hun mantelzorger thuis, bij BrabantZorg of in hun huis bij BrabantZorg te ondersteunen.

Corine de Sterke en Gerry van Houtum van Alzheimer Nederland tenslotte vertellen over wat Alzheimer Nederland in Uden en omgeving organiseert om ouderen met dementie en hun mantelzorger te ondersteunen. Ankie van Hezewijk, schrijver van het boek ‘Dag ma’ zal tussen de verhalen van de sprekers passages voorlezen uit het boek dat ze schreef naar aanleiding van het ziekteproces van haar moeder.

Tijdens de informatiebijeenkomst is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers. Er wordt gezorgd voor koffie/thee en wat lekkers. 

Over de informatiebijeenkomst

Wanneer  12 juli 19.30 – 22.00 uur 
Waar De Ontmoeting, BrabantZorg Sint Jan in Uden, Kerkstraat 8, Uden. 
Aanmelden   U kunt zich helaas niet meer aanmelden. ​

​​​​​