Skip Navigation LinksPodium-PG-Café-'De-betekenis-van-tijd'

 Podium PG Café 'De betekenis van tijd'

​6 november 2018

​​​​​​​​​​​​​​Op 11 december is de 21de editie van het Podium PG Café; een gratis open netwerk- en kennisbijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen ​met dementie.

Deze editie gaat over de betekenis van tijd binnen de zorg voor mensen met dementie.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • ‘Tijd’ voor jezelf nemen als mantelzorger. Mantelzorgers zorgen vaak 24/7. Vaak zo lang tot ze er zelf bij neervallen. Het komen tot een goede balans in tijd voor de patiënt en tijd voor jezelf is dus noodzakelijk om de draaglast te kunnen blijven handelen.
  • ‘Tijd’ en dan gericht op: Hoe plan je je tijd eigenlijk (die je wél hebt als zorgmedewerker)? Waar leg je je prioriteiten. Wat moet persé en wat mogelijk ook niet?
  • ‘Tijd’ in de zin van ‘tijdgeest’. Mensen met dementie zijn vaak ouder. Ze zijn opgegroeid in een geheel andere tijd/tijdbeeld dan de tijd waarin we nu leven. Op welke manier heeft dat bijv. invloed op hun gedrag? En wat betekent dat voor de mensen die zorg leveren aan deze doelgroep.
  • ‘Tijd’ in de zin van, waar loop je harder voor en waar sta je af en toe eens bij stil?

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door studenten van het SIC-Oisterwijk (Sociaal Innovatie Centrum) van Fontys HRMenP en is bedoeld voor zowel medewerkers die intra- als extramuraal werkzaam zijn als voor mantelzorgers en vrijwilligers. ​

Aanmelden Podium PG Café

Je kunt je hier aanmelden​.​ ​De bijeenkomst start op 11 december om 16.00 uur en vindt plaats op locatie Nieuwe Hoeven​ ​aan de Udensedreef 5 in Schaijk. De bijeenkomst eindigt rond 18.00 uur waarbij er voldoende tijd is om te netwerken. De toegang is gratis.​​​