Skip Navigation Linksdefault

 Nieuws en ontwikkelingen

​​​

10
feb
Wilma de Jong-Verspeek, voorzitter Raad van Bestuur van BrabantZorg, gaat in juni 2021 met pensioen. Na zeventien jaar als bestuurder van BrabantZorg te hebben gewerkt, gaat ze genieten van een welverdiend pensioen.
Lees meer
05
feb
Komende week ontvangen zo’n 1200 bewoners, die in de week van 18 januari al werden gevaccineerd met het Pfizer/BioNTech vaccin, hun tweede vaccinatie. Voor hen zit de vaccinatie er hierna op.
Lees meer
18
jan
Een bijzonder moment vandaag voor BrabantZorg: de eerste bewoners zijn gevaccineerd. Het gaat om bewoners van De Watersteeg in Veghel, daar waar op 8 maart 2020 de eerste coronabesmetting werd geconstateerd en waar het virus heel hard toesloeg.
Lees meer
13
jan
BrabantZorg is één van de verpleeghuizen in Nederland die als eerste mag starten met het vaccineren vanaf maandag 18 januari.
Lees meer
11
jan
Vandaag (maandag 11 januari 2021) zijn we opgeschrikt door een brand op onze locatie De Wielewaal. Hierbij is tot ons grote verdriet een bewoner overleden. Bewoners, die op de etage wonen waar de brand woedde, moesten we uit voorzorg evacueren.
Lees meer
06
jan
In onze regio waar COVID-19 in de eerste golf het hardst toesloeg, is vanochtend 6 januari de eerste landelijke vaccinatie tegen het virus. Samen met een aantal andere collega’s werd Lyan de Roos-Römkens als eerste gevaccineerd.
Lees meer
19
dec
Ziekenhuis, organisaties in de Verzorging, Verpleging en Thuiszorg (VVT) en huisartsen in de regio Noordoost Brabant doen een gezamenlijke oproep aan iedereen om samen een vuist te maken tegen het coronavirus.
Lees meer
15
dec
Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen of gezien, heeft premier Rutte op 14 december jl. een landelijke lockdown afgekondigd. Tijdens deze lockdown geldt een groot aantal regels, waarvan er een paar ook van toepassing zijn op BrabantZorg.
Lees meer
30
nov
Om haar ervaringen tijdens de coronacrisis een plek te geven zet Lyan de Roos-Römkens, specialist ouderengeneeskunde bij BrabantZorg, haar gedachten en gevoelens op papier. Deze notities en gedichten zijn nu in boekvorm uitgebracht.
Lees meer
06
nov
We kunnen het ons voorstellen dat het u soms duizelt: ​wat mag nu wel of niet tijdens mijn bezoek aan een woonzorglocatie van BrabantZorg? We hebben daarom geprobeerd de belang​rijkste afspraken samen te vatten.
Lees meer
06
nov
​In de nieuwe groene wijk ‘het Kloosterkwartier’ in Veghel bouwt BrabantWonen het appartementengebouw De Novice, 35 betaalbare appartementen voor mensen die zelfstandig willen wonen met thuiszorg en/of huishoudelijke hulp van BrabantZorg.
Lees meer
14
okt
Het dragen van een mondneusmasker verplicht voor medewerkers die in contact komen met cliënten en bezoekers zodra men een woonzorglocatie van BrabantZorg betreedt.
Lees meer
02
okt
BrabantZorg volgt het advies van het kabinet en ​verzoekt medewerkers en bezoekers een mondneusmasker te dragen op alle locaties en in de thuiszorg.
Lees meer
22
sep
Verschillende locaties en thuiszorgteams van BrabantZorg ervaren momenteel problemen in de continuïteit van haar dienstverlening.
Lees meer
08
sep
De Kruisherenkapel in Uden krijgt een nieuwe eigenaar. De kapel Kapel blijft behouden voor erediensten en uitvaarten en krijgt een ruimer gebruik door de toevoeging van een restaurant.
Lees meer
15
jul
We zijn blij te kunnen melden dat vanaf vandaag, 15 juli, veel locaties weer normaal geopend zijn, mits de locatie twee weken vrij is van corona.​
Lees meer
15
jul
Minister-president Mark Rutte reisde vandaag af naar Uden voor een werkbezoek bij ziekenhuis Bernhoven en zorg- en herstelhotel Udens Duyn.​
Lees meer
15
jun
Vanaf maandag 15 juni zijn locaties van BrabantZorg weer voorzichtig geopend voor twee vaste bezoekers per bewoner (ook tegelijkertijd mogelijk).
Lees meer
25
mei
Sinds maandag 25 mei zijn locaties van BrabantZorg weer voorzichtig geopend voor bezoek én mogen bewoners met hun familieleden weer een wandeling maken.
Lees meer
20
mei
Vanaf maandag 25 mei gaan onze locaties weer voorzichtig open voor bezoek. Volgens de nieuwe bezoekregeling mogen bewoners één bezoeker per persoon ontvangen.
Lees meer
12
mei
Omdat de verwachte toestroom van coronapatiënten minder omvangrijk geworden, wordt de Watersteeg in Veghel vanaf 12 mei ingericht als cohortlocatie voor de regio.
Lees meer
08
mei
Woonzorgcentrum De Ruwaard wordt één van de 25 verpleeghuislocaties waar de bezoekregeling ter proef wordt versoepeld.
Lees meer
06
mei
De druk op preventief gebruik van mondmaskers neemt de laatste weken sterk toe in Nederland. Stel dat onze overheid tot een dergelijk besluit komt, hoe moet dit voor onze sector voelen?​​​
Lees meer
24
apr
De verpleeghuissector verkeert in een duivels dilemma: aan de ene kant wil ze de kwetsbare bewoners beschermen, aan de andere kant kwaliteit van leven bieden in de laatste levensfase. Zo ook bij BrabantZorg.
Lees meer
22
apr
Op 21 april heeft het kabinet kenbaar gemaakt de meeste coronamaatregelen opnieuw te verlengen tot en met 20 mei 2020. Uiteraard geven wij binnen BrabantZorg gehoor aan deze maatregelen.
Lees meer
09
apr
In plaats van vier corona-afdelingen blijken drie corona-afdelingen voldoende en is één van die vier corona-afdelingen inmiddels omgevormd tot een herstelafdeling.
Lees meer
01
apr
Op 31 maart heeft het kabinet kenbaar gemaakt de corona-maatregelen te verlengen tot en met 28 april 2020. Uiteraard geven wij binnen BrabantZorg gehoor aan deze maatregelen.
Lees meer
27
mrt
BrabantZorg geeft gehoor aan de oproep van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ziekenhuis Bernhoven door op vier locaties een afdeling voor coronapatiënten in te richten.
Lees meer
15
mrt
Wij sluiten tot nader bericht de deuren van onze locaties. U kunt niet meer op bezoek komen.
Lees meer
13
mrt
Op 12 maart zijn door het kabinet een aantal nieuwe corona-maatregelen afgekondigd die tot en met 31 maart gaan gelden voor het hele land. Uiteraard geven wij binnen BrabantZorg ook gehoor aan deze verscherpte corona-maatregelen.
Lees meer
09
mrt
Bij een bewoner op locatie De Watersteeg van BrabantZorg in Veghel is op zondag 8 maart besmetting met het coronavirus geconstateerd
Lees meer
07
mrt
Dringend advies aan bezoekers: kom niet naar onze locaties als je gezondheidsklachten hebt of in een risicogebied bent geweest.
Lees meer
04
feb
Op 10 maart​ is de 26ste editie van het Podium PG Café; een gratis open netwerk- en kennisbijeenkomst voor iederee​n die betrokken is bij de zorg voor mensen ​met dementie.
Lees meer
31
jan
Deze week hebben op verschillende locatie de audits van de tolerantiescan de Roze Loper plaatsgevonden.
Lees meer
09
jan
Wanneer u zorg nodig hebt, wilt u dat die van goede kwaliteit is. BrabantZorg heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en is open over de kwaliteit van haar zorg en dienstverlening.
Lees meer
16
dec
Alle contractbesprekingen voor wijkverpleging, eerstelijns verblijf en geriatrische revalidatiezorg in 2020 zijn afgerond.
Lees meer
05
nov
Op 10 december is de 25ste editie van het Podium PG Café; een gratis open netwerk- en kennisbijeenkomst voor iederee​n die betrokken is bij de zorg voor mensen ​met dementie.
Lees meer
23
okt
Twee BrabantZorg-initiatieven officieel uitgeroepen tot 'Koploper' op de regionale netwerkdag van het Actie Leer Netwerk van VWS.
Lees meer
07
okt
Op maandag 7 oktober, gaf BrabantZorg een nieuwe boost aan haar wervingscampagne met de titel ‘Jij zorgt ervoor’.
Lees meer
15
jul
Op 10 september is de 24ste editie van het Podium PG Café; een gratis open netwerk- en kennisbijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen ​met dementie.
Lees meer
08
jul
Donderdag 4 juli onthulde wethouder Vereijken van de gemeente Landerd samen met Peter Verkuijlen (regiomanager van BrabantZorg) Theehuis De Hooimijt
Lees meer
04
jul
De toenemende vraag naar zorg en de krapte op de arbeidsmarkt is dagelijks voelbaar in de Nederlandse zorgsector en is in de zomer nóg urgenter.
Lees meer
24
jun
Naarmate je ouder wordt gaat dat niet altijd even gemakkelijk meer. BrabantWonen en BrabantZorg helpen met het project 'Veilig Prettig Thuis'.
Lees meer
03
jun
Om verwijzers sneller en efficiënter van dienst te kunnen zijn tijdens een acute zorgvraag, is BrabantZorg gestart met een nieuw team 'bemiddeling acute zorg'.
Lees meer
22
mei
Een nieuw en duurzaam initiatief bij Nieuwe Hoeven om de dag van bewoners weer een stukje fijner te maken.
Lees meer
14
mei
​​​Zorgorganisaties Vivent, Zorggroep Elde en BrabantZorg werken sinds kort samen om thuiszorg in de nacht in de hele regio 's-Hertogenbosch te bieden.
Lees meer
13
mei
Op de dag van de​ Zorg, zondag 12 mei, startte BrabantZorg een wervingscampagne met de titel ‘Jij zorgt ervoor’.
Lees meer
24
apr
Op 4 juni gaat het Podium PG Café over de versterkte, innerlijke belevingswereld bij mensen met dementie.​
Lees meer
19
apr
De MRSA uitbraak in Het Zonnelied is onder controle. Nadat begin februari bij een bewoner MRSA werd geconstateerd, zijn maatregelen getroffen in samenspraak met het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en de GGD.
Lees meer
11
apr
11 April startte de eerste klas zij-instromers met de verkorte MBO zorgopleiding.
Lees meer
05
mrt
Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de zorg? Kom dan tijdens de Week van Zorg en Welzijn alles te weten over werken of leren bij BrabantZorg!
Lees meer
04
mrt
Mensen die deze vernieuwingen willen komen bekijken, zijn van harte welkom tijdens het open huis dat op 12 maart tijdens de Week van Zorg en Welzijn wordt gehouden van 14.00 – 15.00 en van 18.30 – 19.30 uur.
Lees meer
08
feb
Op 12 maart is de 22ste editie van het Podium PG Café; een gratis open netwerk- en kennisbijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen ​met dementie.
Lees meer
15
jan
BrabantZorg is één van de vijftien zorgorganisaties die heeft deelgenomen aan de pilot PREM vanuit Actiz. De pilot is uitgevoerd bij cliënten die in Veghel wijkverpleging ontvangen en heeft zinvolle informatie opgeleverd.
Lees meer
08
jan
Met de slogan 'Ik zorg' vertellen mensen uit zorg en welzijn wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat ze willen dat anderen weten over werken in zorg en welzijn. Ontdek ​jouw mogelijkheden bij BrabantZorg!
Lees meer
20
dec
Adrie van Osch (63 jaar) heeft deze maand afscheid genomen als bestuurder van BrabantZorg. Hij gaat per 1 januari 2019 na een dienstverband van 38 jaar met pensioen.
Lees meer
20
dec
Alle contractbesprekingen voor wijkverpleging, eerstelijns verblijf en geriatrische revalidatiezorg zijn afgerond.
Lees meer
14
dec
Op donderdag 13 december tekenden Zenzo Maatschappelijk Vastgoed, BrabantWonen en BrabantZorg de intentieovereenkomst om op het ​Kloosterkwartier woningen te ontwikkelen.
Lees meer
05
dec
Provincie en BrabantZorg geven samen het startsein voor vergroening.
Lees meer
19
nov
Woonzorgcentrum De Watersteeg rond groot veranderingstraject af en is klaar voor de toekomst. Sinds het begin van dit jaar is er verhuisd, verbouwd en gebouwd.
Lees meer
07
nov
De NZa legt ouderenzorgorganisatie met deze nieuwe regel namelijk op om vanaf 1 december de wachttijden bij casemanagement dementie maandelijks te registeren.
Lees meer
06
nov
Op 11 december is de 21de editie van het Podium PG Café; een gratis open netwerk- en kennisbijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie.
Lees meer
16
okt
Meer dan honderd partijen tekenen Green Deal om de zorg duurzamer te maken.
Lees meer
25
sep
Woon-zorgcentrum De Watersteeg in Veghel heeft een nieuwe etage geopend voor mensen die lichamelijke klachten hebben én tijdelijk behoefte hebben aan een andere woonomgeving.
Lees meer
24
sep
Tussen 22 september en 14 oktober viert BrabantZorg samen met cliënten, medewerkers en vrijwilligers het tienjarig bestaa​n
Lees meer
21
sep
Gisteren bereikte ons het afschuwelijke nieuws van het spoorwegongeval in Oss. Inmiddels is bekend dat bij dit ongeval ook kinderen van collega’s zijn betrokken.
Lees meer
30
jul
Op 11 september 2018 is de 20ste editie van het Podium PG Café; een gratis open netwerk- en kennisbijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie. Deze keer met het thema: Video Interventie Ouderenzorg (VIO).
Lees meer
16
jul
De behandelaren van het Behandel- en Kenniscentrum van BrabantZorg zijn vanaf nu ook te vinden in ZorgDomein.
Lees meer
04
jul
Felicia Brandsma is benoemd tot nieuw lid van de Raad van Bestuur van BrabantZorg. Brandsma is de opvolger van Adrie van Osch, die in december 2018 afscheid neemt als lid Raad van Bestuur van BrabantZorg en met pensioen gaat.
Lees meer
02
jul
De Watersteeg wordt vernieuwd. Aanleiding voor de vernieuwing is de verhuizing van 32 revalidatieplaatsen vorig jaar juli van De Watersteeg naar Zorg- en herstelhotel Udens Duyn.
Lees meer
16
jun
Zorgorganisaties BrabantZorg, De Annenborch, Laverhof Pantein, Schakelring, 't Heem, Van Neynsel, Vivent en Zorggroep Elde werken samen aan oplossingen en vragen cliënten en mantelzorgers om begrip.
Lees meer
15
jun
Het thuiszorgteam van BrabantZorg Thuiszorg in regio Oss neemt volgende week hun eerste elektrische auto in gebruik. Op vrijdag 15 juni wordt de auto in ontvangst genomen bij De Heegt in Geffen.
Lees meer
05
jun
Zorginstellingen leggen elk jaar verantwoording af over de prestaties op het terrein van zorg- en dienstverlening en ondersteuning. Halverwege het jaar kijken we naar de prestaties van het afgelopen jaar.
Lees meer
26
mei
BrabantZorg, de gemeente Oss en de bedenkers van Gight (studenten van het Radboud UMC), kwamen afgelopen weekend positief in het nieuws met een reportage in de rubriek ons Goede Verhaal van NOS op 3.
Lees meer
18
mei
Berdine Nooijen, werkzaam als activiteitenbegeleider en vrijwilligerscoördinator in AAtrium in Veghel, is uitgeroepen tot Zorgmedewerker van het Jaar 2018
Lees meer
01
mei
Op 5 juni 2018 is de 19de editie van het Podium PG Café; een open netwerk- en kennisbijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie.
Lees meer
07
feb
Dementie en seksualiteit; Liefde, lust of last? Op 13 maart 2018 is de 18de editie van het Podium PG Café; een open netwerk- en kennisbijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie.
Lees meer
18
jan
Locaties Heelwijk, Laarstede, Martinushuis en De Heegt hebben dit jaar voor het eerst de tolerantiescan doorlopen en krijgen het certificaat Roze Loper!
Lees meer
22
dec
Alle contractbesprekingen voor wijkverpleging zijn afgerond.
Lees meer
21
dec
Samen er voor zorgen dat mensen, dankzij de inzet van zorginnovaties, zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven.
Lees meer
30
nov
BrabantZorg gaat samenwerken met Sensire en het Medisch Service Center. Gebruikmaken van elkaars kennis én samen innoveren op gebied van zorg op afstand.
Lees meer
14
nov
Verzekerden van VGZ die kiezen voor wijkverpleging van BrabantZorg krijgen de zorg weer rechtstreeks en volledig vergoed door VGZ.
Lees meer
02
nov
Op 12 december 2017 is de 17de editie van het Podium PG Café.
Lees meer
26
okt
Op vrijdag 17 november vindt de dansvoorstelling ‘Simpel Verlangen’ plaats in Sterrebos in Oss.
Lees meer
13
okt
BrabantZorgcollega Petra van Dorst schreef haar eerste blog over geluksmomentjes tijdens haar werk in de ouderenzorg.
Lees meer
06
okt
BrabantWonen en BrabantZorg hebben een gezamenlijk besluit genomen over de toekomst van locatie De Lindeboom in Ammerzoden.
Lees meer
28
sep
Tijdens de informatiebijeenkomst krijgt u algemene informatie over dementie en de verschillende fasen die we hierin kennen.
Lees meer
27
sep
Meld u aan voor de groepscursus In Balans; een cursus die gericht is op het voorkomen van vallen.
Lees meer
19
sep
Op 22 september wordt de nieuwe revalidatieafdeling geopend.
Lees meer
14
sep
25 september: gratis symposium wondzorg: 'Een gezamenlijke zorg' voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde.
Lees meer
05
sep
BrabantZorg, Gemeente Oss en Gight starten een proef en zoeken 150 mensen uit Oss die zelf kunnen opstaan, een stukje kunnen lopen maar 's nachts bang zijn om uit bed te komen en te vallen.
Lees meer
04
aug
Op zondag 13 augustus a.s. organiseert De Wellen in Oss van 13.30 - 16.30 uur een filmmiddag.
Lees meer
01
aug
Op 12 september 2017 is de 16e editie van het Podium PG Café. Meld u aan!
Lees meer
10
jul
Op 18 juli verwelkomt hotel Udens Duyn 32 verhuizende revalidanten vanuit woonzorglocatie De Watersteeg in Veghel.
Lees meer
05
jul
BrabantZorg Locatiegroep Uden organiseert op 12 juli van 19.30 – 22.00 uur een informatiebijeenkomst over dementie.
Lees meer
15
jun
2016 Was een jaar waarin BrabantZorg heel wat concrete kilometers heeft afgelegd in de reis die we maken naar betere dienstverlening voor cliënten, prettiger werk voor medewerkers en vrijwilligers en een gezonde organisatie.
Lees meer
12
jun
​Het thuiszorgteam van BrabantZorg Thuiszorg in Veghel heeft maandag 12 juni de eerste elektrische auto van BrabantZorg in gebruik genomen.
Lees meer
24
mei
Zaterdag 27 mei wordt om 11.00 uur de beweegtuin van dagbehandeling 'Ons Stekkie' geopend.
Lees meer
08
mei
Op 13 juni 2017 is de 14de editie van het Podium PG Café; een open netwerk- en kennisbijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie.
Lees meer
24
apr
Om ons horecapersoneel te blijven inspireren en uit te dagen op het gebied van gezonde voeding, wordt er ieder jaar een kookwedstrijd georganiseerd.
Lees meer
05
apr
Vrijdag 31 maart kregen de eerste huurders hun sleutel van het appartementencomplex Badeloch. Badeloch is een nieuw thuis waar partners, waarvan er één zorgvraag heeft, samen kunnen blijven wonen.
Lees meer
22
mrt
Iedereen is welkom bij Zorglocaties Sint Antoniu​​​s en De Ruwaard tijdens het bakfestijn 'Heel Volkel bakt en Heel Oss bakt'.
Lees meer
23
feb
Ook dit jaar doen wij mee met de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn. Iedereen is die dag welkom voor een kijkje in verschillende locaties van BrabantZorg.
Lees meer
22
feb
Op verschillende locaties van BrabantZorg kun je terecht voor een leuke klus tijdens NLdoet.​ ​​Meld je op tijd aan!
Lees meer
15
feb
In maart 2017 start in woonzorgcentrum Noorderkroon in ‘s-Hertogenbosch de training spraakafzien. Deze communicatietraining is bedoeld voor volwassen slechthorenden die bekend zijn bij de KNO-arts.
Lees meer
08
feb
Over vernieuwende technologische ontwikkelingen is er op 16 februari een informatiebijeenkomst in Uden. Medewerkers van BrabantZorg en omwonenden zijn hierbij van harte welkom.
Lees meer
02
jan
Na de zomerperiode starten jaarlijks de contractonderhandelingen van zorgverzekeraars ​​met ​​​​​BrabantZorg over de wijkverpleging in de Zorgverzekeringswet voor het nie​u​​we jaar.
Lees meer
17
nov
Wilt u zich inzetten voor de ouderen in Corte Foort? Corte Foort gaat graag met u in gesprek over uw wensen en mogelijkheden als vrijwilliger.
Lees meer
16
nov
Om ervoor te zorgen dat cliënten de best mogelijke zorg krijgen hebben de cliëntenraden en het bestuurders van 8 zorgorganisaties, waaronder BrabantZorg, samen de Keuzehulp Wijkverpleging in het leven geroepen.
Lees meer
16
nov
Inwoners uit Uden en omgeving zijn van harte welkom om kennis te komen maken met de smaak van BrabantZorg.
Lees meer
22
sep
Op dinsdag 27 september bereikt de bouw van appartementencomplex Badeloch aan de Eindhovenlaan in ’s-Hertogenbosch het hoogste punt en dat wordt gevierd!
Lees meer
19
sep
In de week van 17-24 september organiseert NOC*NSF voor de dertiende keer de nationale sportweek. BrabantZorg grijpt deze week aan om van 19-23 september voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers een beweegweek te organiseren.
Lees meer
02
jun
Ankie van Hezewijk, dochter van een oud-Nieuwehagen bewoonster, schreef een boek over het afscheid van haar moeder.
Lees meer