Skip Navigation Linksveelgestelde-vragen-zorg

Algemene vragen over zorg van BrabantZorg

​​​​​Hier vindt u de veelgestelde vragen over zorg van BrabantZorg. Klik op de vraag voor meer informatie.

Ja, bij bijvoorbeeld respijtzorg of een tijdelijke (acute) situatie bieden wij een tijdelijke logeermogelijkheid. Onze Klantenservice kan aangeven of u in aanmerking komt voor een indicatie om tijdelijk te komen logeren​. Komt u niet in aanmerking voor een indicatie, dan kunt u ervoor kiezen om particulier komen logeren. U betaalt dan zelf de verblijfkosten. Zie ook de pagina Tijdelijk verblijf.

Onze Klantenservice beantwoordt graag al uw vragen over dagbesteding bij BrabantZorg. Zij nemen ook uw aanmelding in behandeling. Zie ook de pagina Ondersteuning bij uw daginvulling.

Iedereen met een indicatie voor begeleiding in groepsverband komt in aanmerking voor dagbesteding. BrabantZorg biedt ook ouderen zonder deze indicatie de mogelijkheid om deel te nemen via het project ‘De Ontmoeting’. Dit is een gezamenlijk project van BrabantZorg, OnsWelzijn​ en enkele gemeenten om ouderen via dagactiviteiten met elkaar in contact te brengen. Meer informatie over dit project leest u op de website www.activiteitendeontmoeting.nl.

Wij hebben een overeenkomst met de meeste zorgverzekeraars. Zie het overzicht van ​gecontracteerde zorgverzekeraars​​. Overigens is het ook mogelijk om, indien wij geen overeenkomst hebben met uw ‎zorgverzekeraar, zorg aan te vragen vanuit een restitutiepolis. Neem voor meer informatie contact op met onze Klantenservice of de klantenservice van uw zorgverzekeraar.​​​​

Het digitale cliëntenportaal is een beveiligde online omgeving die toegang geeft tot cliënt gerelateerde (zorg)informatie. U krijgt toegang tot deze omgeving door met uw persoonlijke gebruikersgegevens in te loggen op Cliëntportaal​​​​