Tarieven inkopen (extra) zorg

Koopt u zelf uw zorg in en betaalt u deze zorg ook zelf, privé of middels een persoonsgebonden budget (PGB), dan dient u rekening te houden met de op deze pagina vermelde tarieven. Deze tarieven zijn ook van toepassing indien uw zorgverzekeraar geen contract met ons heeft afgesloten voor wijkverpleging​. U kunt de in rekening gebrachte kosten dan wel (deels) bij uw zorgverzekeraar declareren.​​​

U wilt 'extra' zorg inkopen

Bent u woonachtig in een van onze huizen of maakt u gebruik van onze thuiszorg, dan kunt u ook voor extra zorg of hulp bij ons terecht. De kosten hiervan zult u dan zelf moeten betalen.

Stel; u wilt iedere week graag een uur met begeleiding naar de markt. Wij bekijken dan wat de mogelijkheden zijn, wellicht heeft uw mantelzorger tijd of kan een van onze vrijwilligers met u mee. In het uitzonderlijke geval dat dit niet te organiseren valt, kan hiervoor een betaalde BrabantZorgmedewerker worden ingeschakeld. Hiervoor betaalt u dan een vergoeding.

Achtergrond

​​De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt jaarlijks de tarieven voor de verschillende vormen van zorg. Deze tarieven zijn een landelijk geldende standaard voor alle zorgorganisaties. Hiermee kan kwaliteit en continuïteit van zorg door zorgorganisaties gewaarborgd worden.

Tarieven

BrabantZorg hanteert de tarieven die de Nederlandse Zorgautoriteit vastgesteld heeft. ​​Onze diensten zijn onderverdeeld naar 5 groepen.

1. Hulp bij huishouden

  • Tarief per uur: € 28,60

2. Persoonlijke verzorging

  • Tarief per uur: € 58,11

3. Verpleging

  • Tarief per uur: € 75,57​​

4. Begeleiding

  • Tarief per uur: € 65,08

5. ​Dagactiviteit uitgedrukt in dagdelen

  • Dagactiviteit basis: € 41,58​​
  • Dagactiviteit psychogeriatrie: € 59,73
  • Dagactiviteit somatiek: € 57,58