Diëtist

​​Gezond én lekker eten draagt bij aan de kwaliteit van het leven. Onze diëtisten begeleiden en adviseren ouderen en chronisch zieken bij problemen op het gebied van eten en drinken.

De diëtist is een deskundige op het gebied van voeding en de relatie van voeding tot gezondheid. Onze diëtisten zijn gespecialiseerd in eten en drinken bij ouderen en chronisch zieken en problemen die u hierbij kunt ondervinden, zoals bijvoorbeeld gewichtsverlies, diabetes, kauw- en slikproblemen, sondevoeding en overgewicht.

De juiste balans

DietistMet het ouder worden komen meer ziektebeelden voor waardoor juist dan de aandacht voor gezonde voeding belangrijk is. Met het eten van gezonde voeding kunt u een bijdrage leveren aan uw herstel of conditie. De diëtist zoekt naar de juiste balans, in plaats van u allerlei dingen te ontzeggen.

U houdt zelf de regie

De diëtist kijkt samen met u naar uw persoonlijke situatie en geeft advies en ondersteuning aan u, uw familie en het team rondom u. Daarbij worden zo nodig ook andere medewerkers van BrabantZorg, de keuken en familie of mantelzorgers betrokken. U houdt zelf de regie en bepaalt wat u wel en niet wilt.

Meer informatie of een afspraak inplannen

De diëtist biedt behandeling en begeleiding aan huis voor mensen die zelfstandig wonen en vanuit de locaties van het Behandel- en Kenniscentrum. Deze behandeling valt onder eerstelijnszorg. ​Voor informatie of het inplannen van een behandeling kunt u rechtsreeks contact opnemen met het ​Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of ​uw vraag of bericht naar​ ons sturen via het ​behandelaren contactformul​ier.