Nieuws

29
sep

Bewoners Sint Joachim & Anna gaan verhuizen

De voorbereidingen waren al in volle gang, maar op 6 en 12 oktober gaan toch écht de laatste bewoners van de BrabantZorg locatie St. Joachim & Anna verhuizen naar hun nieuwe huis op één van de andere locaties van BrabantZorg in de regio Meierijstad.

Lees meer >
14
sep

Lees en bekijk het jaarverslag van 2020

Een dynamisch verslag van een bizar jaar dat nagenoeg geheel in het teken stond van corona. Met feiten en cijfers, maar vooral veel verhalen van onze mensen die in 2020 zoveel hebben meegemaakt.

Lees meer >
03
aug

'Praten over de dood hoort bij het leven.'

BrabantZorg werkt in de Bossche regio samen onder de naam Fijn Leven om het gesprek over de laatste levensfase aan te gaan met mensen. Belangrijkste boodschap is dat praten over de dood bij het leven hoort en dat het goed is als dierbaren en zorgverleners weten wat belangrijk is.

Lees meer >
21
jul

Wilma de Jong-Verspeek neemt afscheid van BrabantZorg

Wilma de Jong-Verspeek (65 jaar) neemt deze week afscheid als bestuursvoorzitter van BrabantZorg. 44 Jaar geleden is zij begonnen als jonge wijkverpleegkundige. 18 Jaar geleden trad zij toe tot de Raad van Bestuur van BrabantZorg, waarvan de laatste jaren als voorzitter.

Lees meer >
23
jun

Veertien partijen slaan handen ineen voor dementiezorg

Betere begeleiding voor de cliënt en naasten én een betere samenwerking tussen de professionals op het gebied van dementie. Deze doelstellingen zijn onder andere te vinden in het meerjarenplan dat veertien samenwerkende partijen in de regio ‘s-Hertogenbosch Bommelerwaard hebben opgeleverd.

Lees meer >
09
jun

ComfortWonen krijgt andere invulling

Na een aantal jaren ervaring te hebben, blijkt ComfortWonen in de huidige vorm niet houdbaar. Voor bewoners die een ComfortWonen-contract hebben, verandert er niets. Zij blijven in hun woning wonen en kunnen (zorg)diensten van BrabantZorg blijven afnemen.

Lees meer >
01
apr

BrabantZorg start laatste vaccinatieronde voor bewoners

Komende week start BrabantZorg een nieuwe (laatste) vaccinatieronde voor cliënten die wonen bij BrabantZorg. In deze ronde worden bewoners gevaccineerd van wie de medische situatie het in de twee eerdere vaccinatie rondes niet toeliet om gevaccineerd te worden.

Lees meer >
10
feb

Wilma de Jong kondigt pensioen aan

Wilma de Jong-Verspeek, voorzitter Raad van Bestuur van BrabantZorg, gaat in juni 2021 met pensioen. Na zeventien jaar als bestuurder van BrabantZorg te hebben gewerkt, gaat ze genieten van een welverdiend pensioen.

Lees meer >
18
jan

Eerste bewoners BrabantZorg gevaccineerd

Een bijzonder moment vandaag voor BrabantZorg: de eerste bewoners zijn gevaccineerd. Het gaat om bewoners van De Watersteeg in Veghel, daar waar op 8 maart 2020 de eerste coronabesmetting werd geconstateerd en waar het virus heel hard toesloeg.

Lees meer >
11
jan

Brand op BrabantZorg locatie De Wielewaal

Vandaag (maandag 11 januari 2021) zijn we opgeschrikt door een brand op onze locatie De Wielewaal. Hierbij is tot ons grote verdriet een bewoner overleden. Bewoners, die op de etage wonen waar de brand woedde, moesten we uit voorzorg evacueren.

Lees meer >
30
nov

Notities en gedichten over de coronacrisis

Om haar ervaringen tijdens de coronacrisis een plek te geven zet Lyan de Roos-Römkens, specialist ouderengeneeskunde bij BrabantZorg, haar gedachten en gevoelens op papier. Deze notities en gedichten zijn nu in boekvorm uitgebracht.

Lees meer >
06
nov

Richtlijnen bezoekers

We kunnen het ons voorstellen dat het u soms duizelt: wat mag nu wel of niet tijdens mijn bezoek aan een woonzorglocatie van BrabantZorg? We hebben daarom geprobeerd de belangrijkste afspraken samen te vatten.

Lees meer >
06
nov

De Novice in Veghel

In de nieuwe groene wijk ‘het Kloosterkwartier’ in Veghel bouwt BrabantWonen het appartementengebouw De Novice, 35 betaalbare appartementen voor mensen die zelfstandig willen wonen met thuiszorg en/of huishoudelijke hulp van BrabantZorg.

Lees meer >
14
okt

Mondneusmaskers verplicht

Het dragen van een mondneusmasker verplicht voor medewerkers die in contact komen met cliënten en bezoekers zodra men een woonzorglocatie van BrabantZorg betreedt.

Lees meer >