Over BrabantZorg

Elke dag zo fijn mogelijk. Dat is wat ons elke dag drijft bij de ondersteuning van bewoners en cliënten én dat is wat we willen voor onze medewerkers. Bij BrabantZorg bieden we elke dag vanuit 33 locaties ondersteuning, welzijn, zorg en wonen op maat aan zo’n 10.000 cliënten in de regio Oss, Uden, Meierijstad en Den Bosch/Bommelerwaard. ​Wij doen dit voor mensen die verpleeghuiszorg, dagbesteding, (huishoudelijke) thuiszorg, revalidatie- en/of herstelzorg nodig hebben. We zoeken daarbij naar mogelijkheden om een zo fijn en waardige mogelijke dag te ervaren. We bieden dit vanuit kleine teams met betrokken medewerkers, onze vrijwilligers én samen met cliënten en hun naasten.

Een zo fijn mogelijke dag bereiken we samen, met hulp van naasten, medewerkers, vrijwilligers en betrokkenen uit de omgeving. En onze vier richtingwijzers helpen ons daarbij: 

  • Ik vraag het u. Dat betekent dat we de cliënt altijd vragen wat een dag de moeite waard maakt. Daarbij vertrekken we niet vanuit de ziekte of een beperking, maar juist vanuit de wensen, mogelijkheden en interesses van de cliënt. 
  • Ik ken u echt. Dat betekent dat we ons verdiepen in wat de cliënt altijd graag heeft gedaan en dat we daar met onze zorg op aansluiten en zoveel mogelijk ruimte voor eigen regie en zelfstandigheid bieden. 
  • Ik werk met u samen. Onze medewerkers en vrijwilligers werken samen met de cliënt, en met de familie, naasten en bekenden. Want zij kunnen en willen vaak meedenken en meehelpen. Samen kijken we naar wat er mogelijk is en wie wat kan betekenen. ‘SamenZorg’ - zo noemen we dat. 
  • Ik versta mijn vak. In dat samenspel voegen onze collega’s hun kennis en ervaring toe. Die professionele zorg is onmisbaar.

Bij BrabantZorg zijn we volop bezig met de uitdagingen die spelen in de zorg. Bijvoorbeeld de dubbele vergrijzing en het tekort aan zorgmedewerkers. Zo kijken we hoe zorgtechnologie ondersteuning kan bieden, hoe we de zorg anders kunnen organiseren, en welke nieuwe samenwerkingen we aan kunnen gaan op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

Dit is het verhaal van BrabantZorg. We zijn ervan overtuigd dat we samen de uitdagingen van de toekomst aankunnen om Elke dag zo fijn mogelijk waar te maken. Bekijk hieronder ons verhaal. 

Wil je meer weten over wie we zijn en hoe we Elke dag zo fijn mogelijk in de praktijk brengen? Bekijk dan hier de afleveringen van BrabantZorgTV.