Verzorging of verpleging aan huis

Wanneer u thuis woont en door ziekte, na een ziekenhuisopname of een ongeluk begeleiding, ondersteuning of behandeling nodig heeft, kunt u in aanmerking komen voor verzorging of verpleging aan huis van BrabantZorg.

Wijkzorg, ook wel verzorging of verpleging aan huis, biedt (tijdelijk) ondersteuning, begeleiding en/of behandeling aan huis met als doel, dat u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven wonen in uw eigen omgeving. Dit kunnen we alleen bereiken door samen te werken met u en uw naasten, de mensen uit uw omgeving, eventueel met andere organisaties en, indien nodig, door de inzet van hulpmiddelen.

Wijkzorg kan u ondersteunen bij uw persoonlijke verzorging. Denk aan hulp bij het aan- en uitkleden en douchen. Soms liggen vragen meer op het verpleegkundig gebied, bijvoorbeeld wondverzorging, hulp bij het injecteren of het verzorgen van een sonde of morfinepomp. Daarnaast biedt BrabantZorg ook wijkzorg in de vorm van begeleiding bij dementie, niet-aangeboren hersenletsel, de ziekte van Parkinson, specialistische wond- en longzorg en gespecialiseerde zorg in de laatste levensfase thuis (palliatieve thuiszorg).

BrabantZorg biedt thuiszorg in de regio’s Oss, Uden, Meierijstad en Den Bosch/Bommelerwaard. 

Aanmelden

De huisarts, een transferverpleegkundige uit het ziekenhuis, een casemanager dementie of zorgbemiddelaar kan u doorverwijzen naar een wijkverpleegkundige van BrabantZorg. Maar u kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice van BrabantZorg via 088 - 998 55 55.

Wanneer duidelijk is dat BrabantZorg bij u verzorging of verpleging aan huis gaat verlenen, neemt een wijkverpleegkundige telefonisch contact op met u of uw contactpersoon om gegevens te controleren en een kennismakingsgesprek bij u thuis in te plannen. In dat gesprek wordt niet alleen uw behoefte aan zorg in kaart gebracht en hoe wij u kunnen ondersteunen, maar ook wat u belangrijk vindt in uw leven.
Als u nog niet over een juiste indicatie beschikt, dan informeert de wijkverpleegkundige u hierover en kunnen wij ondersteuning bieden bij het aanvragen hiervan.

Kosten

Wijkzorg wordt vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering of vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). BrabantZorg heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten. Wij adviseren u om voor aanvang van de zorgverlening na te gaan, of uw zorgverzekeraar een contract met BrabantZorg heeft. Voor wijkzorg betaalt u in sommige gevallen een eigen bijdrage. Ook kan het zijn dat uw eigen risico wordt aangesproken.

Zo werken wij bij BrabantZorg

Samen bereiken we meer dan alleen. Daarom werken we bij BrabantZorg samen: met u, de mensen uit uw omgeving, vrijwilligers en/of wijkbewoners.

Samen met u bespreken we niet alleen uw behoefte aan zorg en behandeling, maar ook wat belangrijk is in uw leven. Uitgangspunt is dat u uw dagelijks leven zoveel mogelijk voort kunt zetten: elke dag zo fijn mogelijk.

De volgende vragen komen in onze werkwijze altijd terug:

  • Wat wilt u zelf (wel of niet)?
  • Wat kunt u zelf (weer leren), met hulpmiddelen en de mensen om u heen?
  • Hoe kunnen wij u daarbij ondersteunen?

Bij wijkzorg van BrabantZorg kunt u gebruikmaken van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website waar u op één plek de gezondheidsinformatie van alle bij u betrokken zorgaanbieders kunt verzamelen en inzien. Heel handig als u bijvoorbeeld nog eens na wilt lezen wat de huisarts, specialist of wijkverpleegkundige heeft verteld. Of als u de uitslag van een bloedonderzoek of een overzicht van uw medicijnen wilt bekijken.
Lees meer informatie over het gebruik van een PGO bij BrabantZorg

Meer informatie

Meer weten over verzorging of verpleging aan huis? In de digitale folder vindt u alle informatie op een rij.

Vragen over wijkzorg?

Neem contact op met de klantenservice via 088 - 998 5555 (maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur) of vul het contactformulier in.