Ergotherapeut

​​Als dagelijkse bezigheden minder vanzelfsprekend worden, kan dat een grote impact hebben. De ergotherapeut kan u met advies en behandelingen leren omgaan met uw beperkingen.

De ergotherapeut kan u helpen wanneer u problemen ervaart met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door lichamelijke, psychische of cognitieve (bijvoorbeeld geheugen, oriëntatie, planning) beperkingen.

Hoe ziet een behandeling ergotherapie eruit?

ErgoDe ergotherapeut kijkt met u mee tijdens het uitvoeren van activiteiten waarbij u problemen ervaart. Samen met u worden uw problemen in kaart gebracht. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld. De ergotherapeut oefent met u, geeft advies of zoekt samen met u naar alternatieven. De ergotherapeut geeft indien nodig uitleg aan bijvoorbeeld uw partner, familielid of thuiszorgmedewerker. Advies over het aanpassen van uw woning behoort ook tot de mogelijkheden, met als doel dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen.

Gespecialiseerde behandeling

Onze ergotherapeuten zijn onder andere gespecialiseerd in het behandelen van beperkingen rondom CVA (hersenbloeding of -infarct), dementie, de ziekte van Parkinson en Multiple Sclerose. Ook behandelen zij de gevolgen van reuma en chronische vermoeidheidsklachten.

Meer informatie of een afspraak inplannen

De ergotherapeut biedt behandeling en begeleiding aan huis voor mensen die zelfstandig wonen en vanuit de locaties van het Behandel- en Kenniscentrum. Deze behandeling valt onder eerstelijnszorg. Voor informatie of het inplannen van een afspraak kunt u rechtsreeks contact opnemen met het Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of ​uw vraag of bericht naar​ ons sturen via het ​behandelaren contactformul​ier.

Onze ergotherapeuten zijn ​aangesloten bij de netwerken EDOMAH Nederland, MS Zorg Nederland, ParkinsonNet, CVA ketenzorg en het Kwaliteitsregister Paramedici​. Meer over onze samenwerking met netwerken​.​