Logopedist

Goede communicatie is belangrijk voor iedereen. Onze logopedisten helpen u bij problemen met spraak, taal, lezen, schrijven, gehoor en slikken. Deze problemen kunnen veroorzaakt worden door aandoeningen die samenhangen met het ouder worden zoals dementie, CVA (hersenbloeding of -infarct), de ziekte van Parkinson of spierziekten.

Hulp bij communicatie

LogopedistWanneer u last heeft van een verminderde verstaanbaarheid of problemen ervaart met het formuleren en begrijpen van taal zoals bij afasie, kan de logopedist dit samen met u verbeteren door middel van een training.

Ook kan de logopedist u adviseren bij (ge)hoorproblemen en geeft hij voorlichting en advies aan uw naasten. De logopedist biedt hulp bij de keuze tot aanschaf en het gebruik van alternatieve communicatiemiddelen.

Sliktraining

Ook bij moeilijkheden tijdens het eten en drinken (slikproblemen) kan de logopedist u begeleiden door bijvoorbeeld advies te geven over de houding, aangepaste voeding en het geven van sliktraining. De logopedist bespreekt met u uw problemen en wensen en kijkt daarbij wat bij u past.

Meer informatie of een afspraak inplannen

De logopedist biedt behandeling en begeleiding aan huis voor mensen die zelfstandig wonen en vanuit de locaties van het Behandel- en Kenniscentrum. Deze behandeling valt onder eerstelijnszorg. Voor informatie of het inplannen van een afspraak kunt u rechtsreeks contact opnemen met het ​Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of ​uw vraag of bericht naar​ ons sturen via het ​behandelaren contactformul​ier.

Onze logopedisten zijn aangesloten bij de netwerken ParkinsonNet, MS Zorg Nederland en NVLF beroepsvereniging. ​Meer over onze samenwerking met netwerken​.​