Geriatrische revalidatie

Soms kan het zijn dat u, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, een beroerte, botbreuk, knie- of heupoperatie, moet revalideren voordat u terug kunt naar uw eigen woning. Dan kunt u revalideren op een afdeling voor geriatrische revalidatie van BrabantZorg.

Aanmelden en intake

Komt u vanuit het ziekenhuis revalideren? Dan kan de specialist uit het ziekenhuis (geriater) u aanmelden. Komt u vanuit de thuissituatie, dan meldt de huisarts u aan. Tijdens een huisbezoek beoordeelt een specialist ouderengeneeskunde van BrabantZorg of uw vraag past bij de zorg en behandeling die wij kunnen bieden.

Wanneer duidelijk is dat u bij BrabantZorg komt revalideren, neemt een medewerker van BrabantZorg telefonisch contact op met u of uw contactpersoon en vraagt om alvast (samen met de mensen uit uw omgeving) na te denken over uw revalidatiedoelen.

Verblijf

Tijdens uw revalidatie verblijft u tijdelijk (4 - 8 weken) op een afdeling voor geriatrische revalidatiezorg op één van onze locaties. Samen met de mensen uit uw omgeving, uw mede-revalidanten en onze behandelaren, werkt u aan uw revalidatiedoelen zodat u weer veilig en (zoveel mogelijk) zelfstandig terug kunt naar uw eigen woning.

Kosten

Geriatrische revalidatiezorg wordt vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering of vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Voor geriatrische revalidatiezorg betaalt u geen eigen bijdrage. Wel kan het zijn dat uw eigen risico wordt aangesproken.
BrabantZorg heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten. Wij raden u aan om voor aanvang van uw revalidatietraject na te gaan of uw zorgverzekeraar een contract met BrabantZorg heeft afgesloten.

Zo werken wij bij BrabantZorg

Samen bereiken we meer dan alleen. Daarom werken we bij BrabantZorg samen: met u, de mensen uit uw omgeving, vrijwilligers en/of wijkbewoners.

Samen met u bespreken we niet alleen uw behoefte aan zorg en behandeling, maar ook wat belangrijk is in uw leven. Uitgangspunt is dat u uw dagelijks leven zoveel mogelijk voort kunt zetten: Elke dag zo fijn mogelijk.

De volgende vragen komen in onze werkwijze altijd terug:

  • Wat wilt u zelf (wel of niet)?
  • Wat kunt u zelf (weer leren), met hulpmiddelen en de mensen om u heen?
  • Hoe kunnen wij u daarbij ondersteunen?

Meer informatie

Meer weten over revalidatie? In de digitale folder vindt u alle informatie op een rij.

Vragen over revalidatie?

Neem contact op met de klantenservice via 088 - 998 5555 (maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur) of vul het contactformulier in.