Wondverpleegkundige

Wanneer u een wond heeft die niet goed geneest of wanneer u een wond heeft waarvan u niet weet hoe u die moet behandelen, kunt u voor advies, informatie en voorlichting terecht bij de wondverpleegkundige.

Wonden kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan stoten, snijden, verbranden maar ook door een ongeluk, operatie, problemen bij de doorbloeding of door ziekten zoals kanker en diabetes. Ook kan de conditie van uw huid, uw voeding en uw leefstijl van invloed zijn op het ontstaan en het verloop van het genezingsproces van uw wond. De wondverpleegkundige is speciaal opgeleid om samen met u een (multidisciplinair)behandelplan op te stellen met als mogelijke doelen het genezen van de wond, verminderen van pijn en het voorkomen van het ontstaan van nieuwe wonden.

De juiste materialen

WondverpleegkundigeHet gebruik van de juiste materialen bij wondverzorging is erg belangrijk. De wondverpleegkundige kiest de voor u geschikte materialen. Hierdoor bent u verzekerd van goed materiaalgebruik en een passende voorraad in uw thuissituatie.

Laatste levensfase

Tijdens de laatste levensfase is een goede verzorging van de huid en eventuele wonden belangrijk. Ook in deze fase kan de wondverpleegkundige u en uw mantelzorger en andere zorgverleners bijstaan met advies, begeleiding en behandeling.

Meer informatie of een afspraak inplannen

De wondverpleegkundige biedt behandeling en begeleiding aan huis voor mensen die zelfstandig ​wonen en vanuit de locaties van het Behandel- en Kenniscentrum. Deze behandeling valt onder eerstelijnszorg. Voor informatie of het inplannen van een afspraak kunt u rechtsreeks contact opnemen met het Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of ​uw vraag of bericht naar​ ons sturen via het ​behandelaren contactformul​ier.