De Johannes

Samen wonen, samen leven, samen zorgen. Dat kan bij De Johannes in Veghel-Zuid.

 

Uniek woonconcept met thuiszorg of huishoudelijke zorg van BrabantZorg.

Op de hoek van de Van Diemenstraat en de Hiddes de Friesstraat in Veghel-Zuid bouwt BrabantWonen 23 betaalbare huurappartementen. Ze zijn bestemd voor mensen met een zorgvraag die zelfstandig willen wonen met thuiszorg en/of huishoudelijke hulp van BrabantZorg.

Alles bij de hand

Het appartementengebouw komt op de plek van de voormalige Johanneskerk, midden in de wijk. Hier heeft u alle voorzieningen bij de hand. Zoals een gezondheidscentrum, winkels en een wijkvereniging met activiteiten voor jong en oud.

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht in Winkelcentrum De Boekt. Iets meer nodig? Dichtbij het gebouw aan de Van Speykstraat stopt een bus die u in een mum van tijd naar het centrum brengt.

Samen leven, samen wonen, samen zorgen

In De Johannes staat samen leven, samen wonen en samen zorgen centraal. Bewoners ondersteunen elkaar en maken gebruik van elkaars kennis, kunde, talenten, mogelijkheden en gezelschap. In De Johannes geloven we in de kracht en het talent van mensen. Daarom bent u zelf verantwoordelijk voor de gezamenlijke activiteiten in de ontmoetingsruimte. Hierdoor wordt wonen gezelliger, actiever en leuker.

Nieuwbouw appartement De Johannes in Veghel-Zuid

Voordelen van wonen in De Johannes

  • Gezellige ontmoetingsruimte. In de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond ontmoet u uw buren voor bijvoorbeeld een kop koffie, een spelletje, een praatje of een gezamenlijke maaltijd.
  • Gezamenlijke voorzieningen. We kijken samen met u aan welke gezamenlijke voorzieningen u behoefte heeft en of en hoe we dat kunnen realiseren.
  • Zorg van BrabantZorg altijd dichtbij. BrabantZorg heeft een kantoor in De Johannes. Hierdoor zijn onze zorgprofessionals altijd dichtbij.

Toegankelijke en energiezuinige appartementen

Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers, een badkamer met douche en een terras of balkon. De appartementen zijn nul-op-de-meter-woningen (NOM-woning). Dat betekent dat ze zeer energiezuinig zijn. Zo houden wij uw woonlasten betaalbaar.

Bekijk hier een voorbeeldplattegrond

Toewijzing en huren

BrabantZorg wijst de appartementen toe. U hoeft dan ook niet ingeschreven te staan via WoonService Regionaal. Wel zijn er voorwaarden om in aanmerking te komen voor een appartement, bijvoorbeeld of u een zorgvraag heeft of al gebruikmaakt van huishoudelijke thuis- of wijkzorg.

Komt u in aanmerking? Dan toetst BrabantWonen of uw inkomen passend is. Vervolgens krijgt u een huurcontract bij BrabantWonen.

Interesse of vragen

Heeft u vragen? Bent u geïnteresseerd in een appartement? Neem dan telefonisch contact op met Diana Bevers of met Hanneke Janssen.

Meer informatie

Meer informatie over de woningen leest u in de folder over De Johannes. Deze vindt u op www.brabantwonen.nl/dejohannes.