De Wilberthof

De Wilberthof ligt pal in het centrum van Berghem, dicht bij de winkels en de kerk. De aanwezigheid van het gezondheidscentrum, direct naast de deur, is een groot pluspunt. Rondom De Wilberthof staan seniorenwoningen waar mensen zelfstandig wonen. Zij maken graag gebruik van de faciliteiten van De Wilberthof bijvoorbeeld voor een warme maaltijd in het restaurant of om deel te nemen aan activiteiten. Dat zorgt voor veel levendigheid in huis.​

Locatiefilm De Wilberthof

Zorg is maatwerk

Bewoners beschikken over ruime appartementen. Drie ervan zijn speciaal bestemd voor echtparen. Er zijn gezamenlijke woonkamers en er is een beschutte tuin. Dankzij domotica is het steeds beter mogelijk om een ‘open’ huis te zijn. De appartementen zijn ingericht voor ouderen met een zwaardere zorgvraag zodat bewoners tot het eind van hun leven kunnen blijven wonen. 

Bewoners met verschillende zorgvragen wonen met elkaar. Dat vergroot de onderlinge interactie. Elke bewoner is anders, met een eigen levensverhaal en dus ook met een eigen zorgvraag. Daar stemmen we onze zorg op af. Want het is fijn als bewoners zoveel mogelijk hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. Daarvoor zetten wij ons in. Dat doen we graag samen met mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen. Zij weten immers als geen ander wat er nodig is om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan. Samen komen we verder.

Om ervoor te zorgen dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, biedt De Wilberthof thuiszorg en dagbesteding. 

Iedereen is welkom

Dankzij samenwerking met ouderenverenigingen, De Zonnebloem en een grote groep enthousiaste vrijwilligers, kunnen in De Wilberthof uiteenlopende activiteiten georganiseerd worden. Iedereen is welkom. Zo halen we de samenleving nadrukkelijk naar binnen.

Het restaurant
Het restaurant
De gang
De gang
Stilteplek
Stilteplek
Voorbeeld woning De Wilberthof
Voorbeeld woning De Wilberthof
Gezamenlijke woonkamer
Gezamenlijke woonkamer
Gezamenlijke woonkamer
Gezamenlijke woonkamer
Vooraanzicht De Wilberthof
Vooraanzicht De Wilberthof
De tuin
De tuin