Sint Jan

Wonen midden in het bruisend centrum van Uden. Dat biedt Sint Jan. Je kiest er voor een veilige omgeving wanneer er behoefte is aan extra zorg. Zieke en gehandicapte ouderen die nog meer ondersteuning nodig he​bben, wonen op de afdeling verpleeghuiszorg. Samen vormen zij een groot huis met een groot hart. Middenin het Udense leven.

Vitaal en gelukkig

Sint Jan is een al wat ouder huis en ook daarom staat het bol van kennis en ervaring. Die zetten we optimaal in omdat we bewoners én medewerkers graag zo vitaal en gelukkig mogelijk zien. In ons huis is daarom van alles te doen.

In conditie blijven kan in ons fitnesscentrum, dat flink wordt gebruikt. En dan is er nog de grote en fraaie binnentuin. De beweegtuin voor de ouderen en de speeltoestellen voor de jeugd wisselen elkaar vrolijk af. Ook zijn er ‘beleefkasten’ met bijvoorbeeld oude ambachten.

Locatiefilm Sint Jan

​Nadruk op ontmoeten

Eten is beleven. Frontcooking in de keuken zorgt daarvoor. Je ziet wat er gebeurt en begrijpt dat eten alles te maken heeft met gezond genieten. De bewoners maken graag een praatje. Daarvoor creëren we zoveel mogelijk ontmoetingsruimte. In Sint Jan is altijd wat te doen. Zo worden er concerten en voorstellingen gegeven, als het even kan in onze tuin. De grote zaal heeft een wijkfunctie. Enkele tientallen verenigingen maken er regelmatig gebruik van. Die beweging ‘van binnen naar buiten’ is typisch Sint Jan.

Vertrouwd levensritme

Ieder mens is uniek met een eigen levensverhaal, dus is onze zorg afgestemd op de individuele behoefte. We bespreken alles met de bewoners. In het verzorgingshuis voeren mensen zelf de regie en beslissen zoveel mogelijk zelf hoe ze hun dag door willen brengen. Wij kijken daarbij vooral naar wat er wél mogelijk is. De bewoners hebben veel voor de maatschappij gedaan en verdienen daarvoor respect. Hun vertrouwde levensritme mogen zij hier zoveel mogelijk voortzetten.

Er is veel te doen

Rond Sint Jan bevinden zich bijna driehonderd aanleunwoningen. Via een overdekte gang kunnen de bewoners in het verzorgingshuis komen, bijvoorbeeld voor een warme maaltijd in het restaurant. Ook voor hen zijn er tal van activiteiten en evenementen, zoals geheugentrainingen of bewegen voor ouderen. Je kunt je ook aansluiten bij bijvoorbeeld een wandel-, heemkunde- of natuurvereniging.

Uden blijft lonken

Een bezoekje aan zorgboerderij De Lisse is een aanrader. De Kruisherenkapel biedt ruimte voor ontmoeting en culturele activiteiten. Bovendien zit het centrum van Uden boordevol leven en blijft het lonken. Gezelligheid is niet alleen in Sint Jan, maar ook in Uden zelf zo gevonden!

Ogen en oren in de wijk

Vanuit Sint Jan is er een team dat thuiszorg levert, inclusief acute zorg. We hebben er wijkteams voor, die de ogen en oren vormen voor de kwetsbaren in de wijk. Zo houden we de vinger aan de pols. We leveren maaltijden in de wijk en hebben er ook eetpunten. Sint Jan is het wijkpunt voor Uden-Centrum.

Het ontmoetingscafé
Het ontmoetingscafé
De bibliotheek
De bibliotheek
De binnentuin
De binnentuin
De receptie
De receptie
De beweegruimte
De beweegruimte
De gezamenlijke keuken en eetkamer
De gezamenlijke keuken en eetkamer
De kapsalon
De kapsalon
De hal
De hal
De gezelschapsruimte
De gezelschapsruimte
Het restaurant
Het restaurant
De huiswinkel
De huiswinkel
De gezamenlijke keuken
De gezamenlijke keuken
Een voorbeeld van een woning in Sint Jan
Een voorbeeld van een woning in Sint Jan
De hoofdingang van Sint Jan
De hoofdingang van Sint Jan
De binnentuin
De binnentuin