Vierhoven

Wonen in een dorpscentrum krijgt een extra dimensie in Vierhoven, een kleinschalig woonzorgcomplex voor mensen met geheugenproblemen. In vier woningen leven bewoners met dementie in kleine groepen, veilig en vertrouwd. Aan de ambiance is veel aandacht besteed. De inrichting is op elkaar afgestemd qua kleur en materiaalgebruik. Elke woning heeft prachtige balkons met meubilair. Er is ook een gezamenlijke tuin. In Vierhoven woon je met allure!

Opgaan in het dorp

Van het aloude instellingskarakter is in Vierhoven niets terug te vinden. We gaan uit van wonen, leven én opgaan in het dorp. Elke bewoner heeft een eigen kamer en iedere woning heeft een huiskamer en een open keuken. Alle kamers zijn gekoppeld aan een (eigen) badkamer. Bijzonder is de snoezelbadkamer. Wonen en welzijn staan voorop. Vierhoven is er voor mensen die behoefte hebben aan de levendigheid en de sociale omgeving die een woonkern met zich meebrengt. Met een partner die om de hoek woont of kleinkinderen die, uit de school komend, gezellig even langskomen bij opa of oma.

Locatiefilm Vierhoven​​

Zelf de dag invullen

Ieder mens is uniek met een eigen levensverhaal, dus is onze zorg afgestemd op behoefte. Alles is bespreekbaar. Bewoners beslissen zoveel mogelijk zelf hoe ze hun dag door willen brengen. Wij kijken vooral naar wat er wél mogelijk is en dat levert veel op: het houdt vaardigheden in stand, vertraagt achteruitgang, vereist minder medicatie en geeft meer woongenot! Zoals je thuis leefde, kan het hier ook. Vierhoven biedt bovendien levensloopbestendig wonen, zodat in principe iedereen tot overlijden hier kan blijven wonen.

Een bruisend centrum

Vierhoven ligt in het centrum van Schaijk, een bruisend dorp. Bewoners uit Schaijk en Reek kunnen hier binnen hun eigen gemeenschap blijven wonen. Wonen in het dorp biedt de mogelijkheid voor vertrouwde activiteiten, zoals het wandelingetje naar de markt, naar de kapper of bibliotheek. Of een bezoek aan het restaurant, ook al vlakbij. Op zondag wordt door velen de kerk bezocht.

Bij elkaar blijven

De huurappartementen worden verhuurd door Mooiland. Ze zijn bedoeld voor (echt)paren van wie één van de partners zorg nodig heeft. Bij Vierhoven valt te denken aan dementie of de ziekte van Parkinson. In deze appartementen is 24-uurszorg mogelijk. Zo kunnen partners bij elkaar blijven wonen.

Gastvrij

Bewoners kunnen lid zijn en blijven van clubs en verenigingen in het dorp, maar kunnen ook lid worden van een clubactiviteit die via Nieuwe Hoeven wordt aangeboden. Zo zijn er regelmatig dansavonden. Vierhoven is gastvrij: het haalde in het jaarlijkse nationale onderzoek naar gastvrijheid in de zorg maar liefst vier sterren.

De gezamenlijke woonkamer
De gezamenlijke woonkamer
De gang
De gang
De gezamenlijke eetkamer
De gezamenlijke eetkamer
Het vogeltje in de gezamenlijke woonkamer
Het vogeltje in de gezamenlijke woonkamer
Zuiderhof
Zuiderhof
De badkamer
De badkamer
De gezamenlijke woonkamer
De gezamenlijke woonkamer
Een voorbeeld van een woning in Vierhoven
Een voorbeeld van een woning in Vierhoven
De gezamenlijke keuken
De gezamenlijke keuken
Het balkon
Het balkon
Bankje in de tuin
Bankje in de tuin
De tuin
De tuin
De hoofdingang van Vierhoven
De hoofdingang van Vierhoven