De Heegt

In hartje Geffen, vlak bij de kerk, ligt De Heegt. Het is een huis met een authentiek dorpskarakter. Veilig, knus en warm. Veel bewoners komen uit de omgeving van Geffen. Zij kennen elkaar en wij kennen hen. Dat maakt de betrokkenheid groot en zorgt voor een geborgen, ontspannen en huiselijke sfeer.

Locatiefilm De Heegt

Compleet gerenoveerd

De Heegt is in 2021 compleet gerenoveerd. Bewoners hebben een appartement met eigen sanitair en een keukentje waar ze zelf koffie of thee kunnen zetten. 

Op de begane grond wonen ouderen die vanwege lichamelijke problemen niet meer zelfstandig kunnen wonen. Er is een mooie binnentuin met vogels en een groot terras. De eerste verdieping is gereserveerd voor ouderen met dementie. Zij beschikken over een riant dakterras. Zo nodig zetten we slimme technologie in, zodat iedereen zich veilig en vrij in en om het gebouw kan bewegen. 

Op iedere verdieping is een gezellige huiskamer. Daar worden verse maaltijden bereid en activiteiten georganiseerd. Bewoners komen er graag om samen te eten, koffie te drinken, een praatje te maken of om deel te nemen aan activiteiten. Vrijwilligers organiseren er activiteiten zoals geheugengym, bloemschikken, kaarten maken. Dat zorgt voor reuring in de tent. 

Samen kijken wat nodig en mogelijk is

We stemmen de zorg zoveel mogelijk af op de wensen en mogelijkheden van de bewoners. Samen kijken we wat mogelijk en nodig is. We vinden het belangrijk wat iemand zelf kan en leggen daar de nadruk op. Want het is fijn als bewoners zoveel mogelijk hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. Daarvoor zetten wij ons in. Dat doen we graag samen met mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen. Zij weten immers als geen ander wat er nodig is om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan. Samen komen we verder.

 

Het balkon
Het balkon
De gang
De gang
Zitje op de gang
Zitje op de gang
De receptie
De receptie
De keuken
De keuken
Zitje op de gang
Zitje op de gang
Vooraanzicht De Heegt
Vooraanzicht De Heegt
De tuin
De tuin
Voorbeeld woning in De Heegt
Voorbeeld woning in De Heegt
Gezamenlijke woonkamer
Gezamenlijke woonkamer
Gezamenlijke woonkamer
Gezamenlijke woonkamer