BrabantZorg Erop uit viert haar 30 jarig bestaan!

23 november 2023

BrabantZorg Reizen wordt BrabantZorg Erop uit én we vieren het 30-jarig jubileum van deze parel binnen de organisatie. We spreken Esther en Francis over deze naamswijziging, het 30-jarig jubileum en wat BrabantZorg Erop uit nu zo bijzonder maakt.

Esther Hoffmans en Francis van den Broek vormen samen medewerkers en vrijwilligers Team BrabantZorg Erop uit. Francis werkte, voordat ze de overstap maakte naar BrabantZorg Erop uit, als vrijwilligerscoördinator op locatie De Ruwaard in Oss. En Esther werkt inmiddels ook al zo’n 3,5 jaar voor BrabantZorg Erop uit.

BrabantZorg Reizen wordt BrabantZorg Erop uit
Samen met het 30-jarig bestaan, viert BrabantZorg Erop uit in november haar naamswijziging. BrabantZorg Erop uit was voorheen beter bekend als BrabantZorg Reizen. Francis vertelt waarom ze kiezen voor een andere naam. “In de afgelopen jaren hebben we gezien dat ons aanbod toch echt wel veranderd is. Voorheen maakten we meer buitenlandse trips naar verre bestemmingen, ook met het vliegtuig. Je merkt nu toch wel dat de vraag veranderd is. De cliënt wil graag erop uit, maar niet meer naar verre bestemmingen. Ze willen er graag een dagje op uit of een korte reis maken, maar niet meer de langere reizen naar verre bestemmingen.”

 

Francis van den Broek en Esther Hoffmans

Francis van den Broek en Esther Hoffmans met de nieuwe brochure van BrabantZorg Erop uit.

Terugblik op de afgelopen jaren
30 jaar BrabantZorg Erop uit is natuurlijk ontzettend bijzonder! Esther en Francis blikken terug op de afgelopen 30 jaar. Esther vertelt hoe zij terugkijkt op de afgelopen jaren. “Ik kijk echt met een hele positieve blik terug op de afgelopen jaren. We noemen het zelf altijd het pareltje van BrabantZorg omdat het toch een heel andere dienst is van BrabantZorg. Het blijft voor cliënten echt een hele mooie ervaring en dat zien we ook terug in de vraag.” 

Francis vertelt hoe zij de afgelopen jaren heeft beleefd, “We proberen BrabantZorg Erop uit ook steeds meer op de kaart te zetten, het is immers een verlengstuk van het welzijn van de cliënt. We gaan de aankomende tijd ook weer langs de locaties om de nieuwe brochure voor 2024 bekend te maken en het programma toe te lichten. Wat ik ook zo mooi vind om te zien, is dat ook de collega’s die samen met ons werken zo stralen en de cliënten die meegaan zo ontzettend genieten. Daar doe je het toch voor.”

“We willen de drempel voor de cliënt verlagen door dagtochten en korte reizen aan te bieden.”

Wat maakt BrabantZorg Erop uit nu zo bijzonder? Esther vertelt, “Een van verhalen die me altijd bij is gebleven is dat een cliënt vertelde dat ze alleen op vakantie ging, maar terug kwam als familie. Dat vond ik echt zo bijzonder. Medewerkers vertellen dat ze het fijn vinden om extra tijd te hebben voor de cliënt. Je hebt dan echt even één op één contact.”

“De vriendschappen die onderling ontstaan door mee te gaan op een dagtocht of korte reis zijn ook heel bijzonder”, vertelt Francis. We horen ook vaak terug van de collega’s op de afdeling dat cliënten echt weer een oppepper hebben gehad als ze terugkomen van een reis. Het is zo mooi om op deze manier bij te dragen aan Elke dag zo fijn mogelijk”, vult Francis aan.

“We proberen elk jaar vernieuwend te zijn en andere uitjes te plannen. Mensen hebben dan weer iets om naar uit te kijken.”

De brochure voor aankomend jaar
“In november en december gaan we verschillende BrabantZorg locaties langs. Bij sommige huizen sluiten we bij een familieavond aan, staan we op een markt of we komen langs met een feestelijk tintje waarbij we de brochure uitdelen, vragen beantwoorden en in contact komen met cliënten en medewerkers. Natuurlijk zorgen we voor wat lekkers bij de koffie hebben en dat er een gezellig muziekje aan staat”, vertelt Francis.

“Welke uitjes of reizen favoriet zijn?”, herhalen Esther en Francis in koor. “De boottocht en dierentuin blijven toch wel een favoriet onder de reizigers. Hierin proberen we ook wel te vernieuwen door naar een ander gebied te varen of naar een andere dierentuin te gaan. Dit jaar gaat er een zanger mee aan boord die liedjes van vroeger en nu gaat zingen.“

BrabantZorg Erop uit

Een lach op je gezicht
“Zelf ben ik enige tijd terug ook mee op reis geweest vanwege onderbezetting", vertelt Francis. “Toen ik naar huis reed, voelde ik me ontzettend rijk. Dat gevoel was zo bijzonder om al de cliënten zo blij te zien. Dat is met geen pen te beschrijven.”

“Wat ik altijd zo mooi vind”, vertelt Esther, “zijn de vriendschappen die mensen overhouden aan de reizen en dagtochten. “Een tijd geleden hebben we twee mannen in contact met elkaar gebracht. Ze gaan sindsdien samen op reis en ze vullen ook samen het inschrijfformulier in.”

“Een pareltje op deze 30 jaar is toch wel dat we in 2024 terug gaan naar André Rieu." 

Neem gerust contact met ons op!
“Wij staan altijd erg open om in contact te komen met de cliënt en zijn of haar familie en met de verzorgenden. Mochten er vragen zijn of ken je een cliënt die graag mee zou willen? Dan komen wij graag even langs zodat we samen kunnen kijken waar de wensen en behoeften liggen. 

E-mail adres: eropuit@brabantzorg.eu
Telefoonnummer: 0412 - 622678