Dagbesteding op de zorgboerderij

Meehelpen met het voederen van de dieren, eieren rapen, wandelen, de krant lezen en genieten van de samen gemaakte maaltijd. Zomaar een paar voorbeelden van activiteiten op een zorgboerderij. Genieten van natuur, rust en ruimte, gecombineerd met activiteiten en werkzaamheden die het welzijn van de ouderen bevorderen. En dat alles zonder dat er eisen worden gesteld aan werktempo en kwaliteit van de productie. Dat is de doelstelling van de dagbesteding op de zorgboerderij.

Herkenbare activiteiten

Een zorgboerderij biedt, naast het agrarisch bedrijf, een zinvol dagprogramma aan ouderen in een kleinschalige omgeving. De boerderijen richten zich op verschillende doelgroepen ouderen en er worden herkenbare activiteiten geboden die vaak goede herinneringen oproepen. Bijvoorbeeld omdat de ouderen een groot deel van het leven op een boerderij hebben gewoond en/of gewerkt.

Mogelijkheden

Op de zorgboerderij worden cliënten aangesproken op hun mogelijkheden en niet op hun tekorten. Door een zinvol en herkenbaar programma voelen ze zich beter en kan de vraag naar zorg mogelijk afnemen of een snelle achteruitgang beperkt worden. Ook doet men makkelijker contacten op met de andere bezoekers en begeleiders en zo neemt het sociale isolement af. Tot slot biedt het programma ook mantelzorgers wat tijd voor zichzelf. Op deze manier kunnen zij de zorg thuis langer en beter volhouden. Behalve de professionele medewerkers, werken op de zorgboerderij ook vrijwilligers.

Zorgboerderijen in de regio

BrabantZorg werkt samen met 2​ ​zorgboerderijen. Onze Klantenservice informeert u graag over de mogelijkheden. Neem contact op via telefoonnummer 088 - 998 5555 of vul het reactieformulier in.

Zorgboerderij De Lindenhoeve

Menzel 28
5388 SZ Nistelrode
0412 - 617110

Zorgboerderij De Lisse

Hoogstraat 2
5406 TH Uden
06 - 30717511