Skip Navigation Linksspecialist-muziekactiviteiten

 Specialist muziekactiviteiten

​Door middel van muziek, klanken en instrumenten ontmoet de specialist muziekactiviteiten dementerende ouderen in hun eigen belevingswereld.

Voor veel ouderen met dementie is de taal verloren gegaan. Dit betekent niet dat er geen communicatie mogelijk is. Met behulp van muziek is de specialist muziekactiviteiten in staat om gevoelens van verdriet en plezier uit te drukken. Zij kan cliënten prikkelen en ze even ontmoeten in hun eigen belevingswereld.

Herinneringen

Specialist muziekactiviteitenDe activiteiten worden individueel afgestemd. Er wordt gekeken waarop de cliënt goed reageert en daarop wordt de activiteit aangepast. De kracht van muziek is het oproepen van herinneringen en emoties. Bij het horen van (oude) liedjes breekt vaak een glimlach door. Je ziet cliënten de lippen bewegen, zachtjes meezingen, neuriën of meedeinen op het ritme van de muziek.

Veiligheid en ontspanning

Mensen met dementie reageren doorgaans erg goed op het beluisteren van muziek. Muziek geeft veiligheid, is sociaal, zorgt voor ontspanning en nodigt uit tot communicatie en bewegen. Tijdens de muziekactiviteiten kunnen zij zelf ook meespelen op een instrument. Muziek communiceert met en voor ouderen met dementie.

Meer informatie of een afspraak inplannen

De specialist muziekactiviteiten biedt behandeling en begeleiding aan huis voor mensen die zelfstandig wonen en vanuit de locaties van het Behandel- en Kenniscentrum. ​Voor informatie of het inplannen van een behandeling kunt u rechtsreeks contact opnemen met het Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of ​uw vraag of bericht naar​ ons sturen via het ​behandelaren contactformul​ier.