Behandeling en advies aan huis

Heeft u steeds meer moeite met bewegen? Of heeft u na een ziekenhuisopname of revalidatie tijdelijk extra behandeling thuis nodig? Dan kan een fysiotherapeut u helpen. Heeft u problemen met aankleden of met de dagelijkse handelingen in huis? Dan kan een ergotherapeut u helpen. En wanneer u problemen heeft met uw geestelijke gezondheid, kan een psycholoog u helpen.
In zulke gevallen kan een behandelaar van BrabantZorg wellicht uitkomst bieden.

Hieronder zetten wij de belangrijkste informatie op een rij. Want het is fijn als u weet wat u kunt verwachten.

Behandeling en advies

Behandeling en advies worden in principe bij uw thuis gegeven. In verband met de beschikbaarheid van hulpmiddelen en apparatuur vindt behandeling soms plaats in een van onze locaties.

Onze behandelaren werken vanuit een Behandel- en Kenniscentrum (BKC) in onze locaties in de regio’s Oss, Uden, Meierijstad, Den Bosch / Bommelerwaard.

Aanmelden

Uw huisarts of uw behandelend specialist bepaalt of u in aanmerking komt voor behandeling en/of advies aan huis. Is dat het geval, dan kunt contact opnemen met BrabantZorg, telefonisch via 088-9985555 of via een e-mail aan klantenservice@brabantzorg.eu.

Daarna neemt een medewerker van BrabantZorg contact met u op en kijkt of BrabantZorg passende behandeling en zorg kan bieden. In dit telefoongesprek wordt ook een aantal gegevens gecontroleerd en vragen wij u om alvast (samen met uw naaste) na te denken over de doelen waaraan u wilt werken.

Kosten

Behandeling en advies aan huis worden in principe vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. BrabantZorg heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract. Wij adviseren u om vóórdat de behandeling start, na te gaan of uw zorgverzekeraar een contract met BrabantZorg heeft.

Het is ook belangrijk dat u nagaat óf en op welke manier uw zorgverzekering de behandeling vergoedt. Mogelijk wordt er een aanvullende verzekering aangesproken, een eigen bijdrage gevraagd of vallen de kosten onder het eigen risico.

Zo werken wij bij BrabantZorg

Samen bereiken we meer dan alleen. Daarom werken we bij BrabantZorg samen met u, de mensen uit uw omgeving, vrijwilligers en/of wijkbewoners.

Samen met u bespreken we niet alleen uw behoefte aan zorg en behandeling, maar ook wat belangrijk is in uw leven. Uitgangspunt is dat u uw dagelijks leven zoveel mogelijk voort kunt zetten: Elke dag zo fijn mogelijk.

De volgende vragen komen in onze werkwijze altijd terug:

  • Wat wilt u zelf (wel of niet)?
  • Wat kunt u zelf (weer leren), met hulpmiddelen en de mensen om u heen?
  • Hoe kunnen wij u daarbij ondersteunen?

Meer informatie

Voor vragen over bijvoorbeeld speciale behandelingen of het plannen van een afspraak, kunt u direct bellen met het Behandel- en Kenniscentrum van uw regio:
Regio Oss: 06 - 22408042
Regio Uden - Schaijk: 06 - 13799388
Regio Veghel: 06 - 22072709
Regio Den Bosch - de Bommelerwaard: 073 - 5481600

Meer informatie

Meer weten over advies en behandeling aan huis? In de digitale folder vindt u alle informatie op een rij.

Vragen over behandeling aan huis?

Neem contact op met de klantenservice via 088 - 998 5555 (maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur) of vul het contactformulier in.