Geestelijk verzorger

​Geestelijke verzorging heeft aandacht voor de binnenkant, voor alles wat voor u belangrijk is.

Warme aandacht a​ls u noodgedwongen uw vertrouwde omgeving moet verlaten of te maken krijgt met ziekte, eenzaamheid of het wegvallen van dierbaren, kan de geestelijk verzorger een steun in de rug zijn. Ook in goede tijden, of als er niets aan de hand is, kunt u bij hem of haar terecht. Warme aandacht voor wie u bent en voor wat u bezighoudt; dáár gaat het om.

Liturgische vieringen en andere rituelen

Geestelijk verzorgerNaast de individuele geestelijke verzorging, die eveneens de laatste fase van het leven omvat, is er per locatie een wisselend aanbod van liturgische vieringen en andere rituelen. In overleg kan de geestelijk verzorger voorgaan bij een uitvaart of afscheidsdienst.

Commissie Geestelijke Zorg

Omdat aandachtige en menslievende zorg een zaak van en voor allen is, hebben alle locaties van BrabantZorg een Commissie Geestelijke Zorg. Een commissie bestaat uit medewerkers en bewoners van die locatie. De geestelijk verzorger begeleidt de commissie die allerlei activiteiten organiseert. Hierbij kan gedacht worden aan gespreksgroepen rondom een thema of momenten van stilte en bezinning. BrabantZorg maakt geen onderscheid in religie of levensbeschouwing. Iedereen is van harte welkom bij de geestelijk verzorger.

Meer informatie of een afspraak inplannen

De geestelijk verzorger biedt behandeling en begeleiding vanuit de locaties van het Behandel- en Kenniscentrum. Voor informatie kunt u rechtsreeks contact opnemen met het Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of ​uw vraag of bericht naar​ ons sturen via het ​behandelaren contactformul​ier.