Diabetesverpleegkundige

​Diabetes is een steeds meer voorkomende ziekte die een grote impact heeft op het dagelijks leven. Diabetes is niet te genezen, maar met de juiste medicijnen, voeding en begeleiding wel goed onder controle te houden. Goede coördinatie van zorg rondom u is daarbij belangrijk. De diabetesverpleegkundige is uw coach bij uw ziekteverloop.

Voorkomen van complicaties

DiabetesverpleegkundigeVoorkomen is beter dan genezen; dat geldt ook zeker bij diabetes. Complicaties van de ziekte diabetes kunnen voor veel problemen zorgen, zoals bijvoorbeeld een slechte wondgenezing of hart- en vaatziekten. De diabetesverpleegkundige weet als geen ander wat de ziekte voor u inhoudt. Hij let erop dat er zo min mogelijk complicaties optreden en helpt mee potentiële problemen te ondervangen. De diabetesverpleegkundige werkt hierbij volgens de landelijke richtlijnen.

Samen met u

De diabetesverpleegkundige biedt behandeling en begeleiding vanuit de locaties van het Behandel- en Kenniscentrum. ​Voor informatie kunt u rechtsreeks contact opnemen met het Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of ​uw vraag of bericht naar​ ons sturen via het ​behandelaren contactformul​ier.