Parkinsonconsulent

De Parkinsonconsulent van BrabantZorg helpt u en uw naasten de symptomen van de ziekte van Parkinson onder controle te houden. Zij doen dit door het geven van training, voorlichting, ondersteuning en advies.

De ziekte van Parkinson is een hersenziekte die wordt gekenmerkt door een steeds verdergaande verstoring van de motoriek. De Parkinsonconsulent begeleidt u en uw naasten in het ziekteproces.

Kijken naar wat u wél kan

ParkinsonconsulentDe Parkinsonconsulent brengt een bezoek bij u thuis en zoekt samen met u naar praktische oplossingen. Daarbij wordt gekeken naar wat u wél kan. U kunt met al uw vragen bij de Parkinsonconsulent terecht. Er bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een PEPP-training van acht bijeenkomsten. Hierbij wordt in kleine groepen voorlichting en advies gegeven. Het doel van de cursus is het beter om kunnen gaan met de gevolgen van de ziekte.

ParkinsonNet

Wij zijn aangesloten bij het ParkinsonNet. Dit is een netwerk van zorgverleners die zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met de ziekte van Parkinson. De Parkinsonconsulent coördineert en verwijst u, in overleg met de neuroloog, naar de juiste hulpverleners. Hierdoor bent u verzekerd van goed afgestemde professionele zorg. Meer over onze samenwerking met netwerken​.​​

Meer informatie of een afspraak inplannen

De Parkinsonconsulent biedt behandeling en begeleiding aan huis voor mensen die zelfstandig wonen en vanuit de locaties van het Behandel- en Kenniscentrum. Deze behandeling valt onder eerstelijnszorg. Voor informatie of het inplannen van een afspraak kunt u rechtsreeks contact opnemen met het ​Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of ​uw vraag of bericht naar​ ons sturen via het ​behandelaren contactformul​ier.