miMakker

​Lichaamstaal en gevoel, daar draait het om bij de miMakker. Op doeltreffende wijze maakt de miMakker contact met ouderen met dementie.

Regelmatig brengen de miMakkers een bezoek aan de locaties en zelfstandig wonende cliënten. Het doel is om, samen met de cliënten, een waardevol contact te krijgen. De miMakker doet dit met respectvolle verwondering en oprechte openheid. Zij stappen met vanzelfsprekendheid in de wereld van de cliënt.

Vreugde en verdriet

miMakkerDe miMakker staat voor vreugde en verdriet, een lach en een traan. Zij zijn voor veel mensen herkenbaar. Ouderen met dementie raken vaak verstard en grijpen terug op hun eerste levensbehoeften. De miMakker weet hierin aansluiting te vinden. Door non-verbale interactie, grenzeloze fantasie, humor, inlevingsvermogen en rust zorgt de miMakker voor meer kwaliteit van leven voor mensen met dementie.

Training contact maken

Voor familieleden, vrijwilligers en medewerkers bieden wij de training contact maken aan. Hierbij worden handvatten geboden voor het beter begrijpen van de lichaamstaal van de cliënten en het leggen van contact met hen. De training bestaat met name uit het uitleggen hoe om te gaan met de oudere met dementie.

Meer informatie

Voor informatie kunt u rechtsreeks contact opnemen met het ​Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of ​uw vraag of bericht naar​ ons sturen via het ​behandelaren contactformul​ier.