Fysiotherapeut

Lichamelijke beperkingen zoals moeite hebben met lopen of opstaan, kunnen uw zelfstandigheid beïnvloeden. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in fysiotherapie voor ouderen en chronisch zieken.

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Met behulp van de fysiotherapeut kunnen uw klachten bij dagelijkse bewegingen verminderen en kan achteruitgang worden voorkomen. De behandelingen richten zich op complexe hulpvragen, maar bieden ook ondersteuning voor mensen met onder andere amputaties, nieuwe heup/knie/schouder, dementie, reuma, CVA (hersenbloeding of -infarct), de ziekte van Parkinson, COPD (chronische longziekte), NAH (niet aangeboren hersenletsel) of Multiple Sclerose​. De fysiotherapie behandeling vindt zowel individueel als in groepen plaats.

Wat houdt de fysiotherapie behandeling in?

FysioDe fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw manier van bewegen bij bijvoorbeeld opstaan, aankleden en het uitoefenen van uw hobby's. Samen wordt getraind op een goede manier van zitten, lopen, het aannemen van een goede lighouding, verplaatsen in bed, traplopen en het bewaren van evenwicht. Ook werkt de fysiotherapeut samen met u aan het verbeteren van uw conditie en mobiliteit. De fysiotherapeut geeft advies aan mantelzorgers en verzorgenden en begeleiding bij onder andere het aanmeten van orthopedische schoenen en prothesen.

Vervolg na revalidatie/behandeling

Als u uitgerevalideerd bent en u heeft nog behandeling nodig, kunt u ook thuis behandeld worden. U kunt na behandeling ook terecht bij onze fysiotherapie- en fitness groepen zoals, NAH-groep, Parkinson-groep of bij BrabantZorg Fit.

Meer informatie of een afspraak inplannen

De fysiotherapeut biedt behandeling en begeleiding aan huis voor mensen die zelfstandig wonen en vanuit de locaties van het Behandel- en Kenniscentrum. Deze behandeling valt onder eerstelijnszorg. Voor informatie of het inplannen van een afspraak kunt u rechtsreeks contact opnemen met het Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of ​uw vraag of bericht naar​ ons sturen via het ​behandelaren contactformul​ier.

Onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de netwerken MS Zorg Nederland, ParkinsonNet, CVA Netwerk ​- werkgroep neurologie en Knowledge broker CVA​. Meer over onze samenwerking met netwerken​.​