Skip Navigation LinksBrabantZorg-protesteert-tegen-nieuwe-administratieve-regels

 BrabantZorg protesteert tegen nieuwe administratieve regels

7 november 2018

​​​​​Administratieve lasten zorgen voor veel frustraties bij zowel cliënten als zorgmedewerkers. Het bestuur van BrabantZorg wil dat zorgprofessionals zoveel mogelijk tijd daadwerkelijk aan zorg kunnen besteden in plaats van aan overbodige administratieve handelingen. Felicia Brandsma, lid raad van bestuur: “Het is tijd om zorgprofessionals te vertrouwen en alleen registraties verplicht te stellen, wanneer de cliënt daarbij gebaat is. Dat vergroot de kwaliteit van zorg en het plezier dat medewerkers in hun werk hebben.” 

Protest NZA

Daarom heeft de Raad van Bestuur een protestbrief​ gestuurd naar de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), tegen de invoering van een nieuwe beleidsregel. De NZa legt ouderenzorgorganisatie met deze nieuwe regel namelijk op om vanaf 1 december de wachttijden bij casemanagement dementie maandelijks te registeren. 

Wachttijden dementie

Felicia: “BrabantZorg kent geen lange wachttijden voor mensen met dementie en voldoet aan de geldende norm (Treeknorm van 6 weken). Dat willen we graag zo houden! Het registreren van de wachttijd verkort de wachttijd niet -sterker nog- dit veroorzaakt juist een toename van de wachttijd. De medewerkers die zorg aan mensen met dementie verlenen, kunnen door deze extra administratieve taak, minder tijd besteden aan zorg.” 

We wachten de reactie van de NZa met interesse af en zijn vooralsnog​ niet van plan om uitvoering te geven aan deze beleidsregel”, aldus Felicia Brandsma.​