Skip Navigation LinksCoronavirus-geconstateerd-bij-bewoner-van-locatie-De-Watersteeg

 Coronavirus geconstateerd bij bewoner van locatie De Watersteeg

​9 maart 2020

​​​​​​​​​​​​Bij een bewoner op locatie De Watersteeg ​in Veghel is op zondag 8 maart besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat heeft de GGD Hart voor Brabant aan BrabantZorg bevestigd. Omdat de bewoner al een paar dagen bijzondere griepklachten had, is deze op 7 maart uit voorzorg op een drietal virussen getest (influenza, RS virus en corona). Gisteren werd bekend dat de bewoner het coronavirus bij zich draagt.

Geen reden tot paniek

De betreffende bewoner wordt sinds het bekend worden van de besmetting volgens protocol verzorgd. Op dit moment worden alle personen met wie de bewoner onlangs in contact is geweest door de GGD Hart voor Brabant getoetst op klachten. Hun gezondheid wordt de komende twee weken nauwlettend in de gaten gehouden. Dit geldt voor zowel de medewerkers van BrabantZorg als voor de familie, naasten, vrijwilligers en omwonenden van de cliënt.

De Watersteeg blijft toegankelijk voor bezoekers die geen gezondheidsklachten hebben én niet recentelijk in een risicogebied zijn geweest.

Dringe​nd verzoek aan alle bezoekers van onze 35 locaties, kom niet naar ons als u:

  • Verkouden bent en / of luch​twegklachten heeft;
  • Koorts heeft;
  • De afgelopen weken in een gebied bent geweest waar het coronavirus heerst.


Wanneer u geen van bovenstaande klachten heeft of in een risicogebied bent geweest adviseren wij u om bij uw bezoek aan onze locaties:

  • Uw handen voor én na uw bezoek te wassen. Hier vindt u een duidelijke instructie​
  • In een papieren wegwerp zakdoek of in uw elleboog te hoesten en / of niezen;
  • ​​Papieren zakdoekjes na gebruik direct weg te gooien én uw handen te wassen.

We gaan zorgvuldig om met cliënten en medewerkers in deze onrustige tijden

In Nederland hebben we momenteel te maken met een (reguliere) griepgolf. We willen bewoners en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen besmetting met het corona- en griepvirus binnen én buiten onze locaties. Daarom monitoren we in afstemming met de GGD Hart voor Brabant actief de landelijke ontwikkelingen én de situatie op de 35 locaties van BrabantZorg. Wanneer een bewoner of cliënt een griepachtig beeld heeft, worden in afstemming met de Specialist ​Ouderengeneeskunde of de huisarts de juiste maatregelen getroffen.

Vragen

Heeft u vragen over het coronavirus, kijk dan op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351.