Skip Navigation LinksDe-Watersteeg-wordt-cohortlocatie-voor-de-regio

 Afdeling kortdurend verblijf De Watersteeg wordt cohortlocatie voor de regio

​​​​​​​​12 mei 2020​

Eind maart 2020 gaf BrabantZorg gehoor aan de oproep van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch en ziekenhuis Bernhoven in Uden om tijdens het hoogtepunt van de corona in Brabant coronapatiënten van hen over te nemen.

Binnen een week richtte BrabantZorg op vier van haar locaties cohortafdelingen in voor coronapatiënten, te weten: Zorg en Herstelhotel Udens Duyn in Uden, De Watersteeg in Veghel, De Wellen in Oss en De Lindeboom in Ammerzoden.

De verwachte toestroom van patiënten is gelukkig minder omvangrijk geworden dan aanvankelijk g​edacht. Daarom wordt de afdeling kortdurend verblijf van De ​Watersteeg in Veghel vanaf 12 mei ingericht als cohortlocatie voor de regio.

Zorg- en Herstelhotel Udens Duyn terug naar oorspronkelijke functie

Zorg en Herstelhotel Udens Duyn gaat vanaf 12 mei weer terug naar haar oorspronkelijke functie voor cliënten die geriatrische revalidatiezorg, kortdurend of eerstelijns verblijf nodig hebben. Op het moment dat de laatste coronacliënt is vertrokken uit Zorg- en Herstelhotel Udens Duyn wordt de laatste nog in gebruik zijnde cohortafdeling in het hotel schoongemaakt en weer in gebruik genomen als schone afdeling. Zorg en Herstelhotel Udens Duyn is vanaf dan dus weer volledig beschikbaar voor haar reguliere cliënten.

Cohortafdelingen De Lindeboom en De Wellen

De cohortafdeling in Ammerzoden is op dit moment vrij van patiënten en is afgebouwd​. De cohortafdeling op de Wellen in Oss wordt klaargemaakt voor het huisvesten van bewoners van locatie De Heegt in Geffen, die vanwege een verbouwing tijdelijk elders moeten wonen.​​