Skip Navigation LinksHet-certificaat-Roze-Loper-voor-vier-nieuwe-locaties

 Het certificaat Roze Loper voor vier nieuwe locaties

​​​​​​​​​​​18 januari 2018

Deze week hebben de audits van de Roze Lopers plaatsgevonden. Heelwijk, Laarstede, Martinushuis en De Heegt hebben dit jaar voor het eerst de tolerantiescan doorlopen en krijgen het certificaat Roze Loper​. 

Dat maakt da​t de teller voor heel BrabantZorg op 10 Roze Lopers staat. Locaties De Wellen, Loov​elt, De Ruwaard, Sterrebos, Nieuwehagen en Noorderkroon zijn al in het bezit van een Roze Loper.

Een korte greep uit de bevindingen van de auditor van KIWA

Alle locaties laten in hun documentatie op het gebied van tolerantie een eigen identiteit zien.​ Het feit dat de kernbedoeling 'Elke dag zo fijn mogelijk' binnen BrabantZorg bestaat, zegt al heel veel over een organisatie. Er worden veel activiteiten georganiseerd om de tolerantie op seksuele diversiteit te bevorderen. Seksualiteit en intimiteit wordt bespreekbaar gemaakt. En er wordt getracht het voor iedereen zo veilig mogelijk te maken. Er is een mooie groei zichtbaar.​​

BrabantZorg tolerant roze loper.jpg

Ontwikkeling

En uiteraard is er ruimte om te ontwikkelen. Het advies voor de geauditeerde locaties en voor BrabantZorg:​

Het gaat niet om 1 dag maar ook om de rest van het jaar. Zorg dat de focus niet teveel op roze ligt maar beken kleur en laat zien waar je voor staat. Zorg dat je als locatie niet verzandt in 'vanzelfsprekend en gewoon' maar kijk ook naar hoe medewerkers proactief een bijdrage kunnen leveren en naar hoe vrijwilligers ook een rol kunnen spelen als ambassadeur van tolerantie en de Roze Loper. Kijk ook met regelmaat naar wat je al hebt bereikt en stel de vraag of je tevreden bent met dat resultaat.

De certificaten worden op korte termijn aan de locaties uitgereikt.