Skip Navigation LinksHuisarts-kan-snel-doorverwijzen-naar-behandelaren-BrabantZorg

 Huisarts kan snel doorverwijzen naar behandelaren BrabantZorg

16 juli 2018

Zorgdomein.jpgDe behandelaren van het Behandel- en Kenniscentrum van BrabantZorg zijn vanaf nu ook te vinden in ZorgDomein. Dat betekent dat de huisarts vanaf nu zijn patiënten die gezondheidsproblemen ervaren bij het ouder worden, gemakkelijk door kan verwijzen naar de juiste professional van BrabantZorg. Dankzij ZorgDomein is verwijsinformatie voor cliënt én zorgprofessional nu via één platform te benaderen.

ZorgDomein is een digitaal verwijsprogramma dat door veel huisartsen en zorgaanbieders wordt gebruikt. De huisarts ziet na de anamnese in ZorgDomein de zorgaanbieder die de patiënt het beste kunnen helpen. Per zorgaanbieder is ook het specifieke zorgaanbod te zien. Via ZorgDomein stuurt de huisarts de verwijsbrief digitaal door naar de patiënt én naar de zorgaanbieder. Op die manier is alle relevante medische informatie voor alle betrokkenen digitaal beschikbaar.

Over het Behandel- en Kenniscentrum van BrabantZorg

Bij het Behandel- en Kenniscentrum van BrabantZorg werken in ouderenzorg gespecialiseerde behandelaren (fysiotherapeuten, logopedisten, psychologen, specialisten ouderengeneeskunde, diëtisten enzovoort). Deze behandelaren ondersteunen ouderen die problemen ervaren bij het ouder worden, omdat ze merken dat hun weerbaarheid en zelfstandigheid afneemt. De behandelaren zijn er ook voor ouderen die bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname moeten revalideren. En als ouderen chronische klachten hebben (bijvoorbeeld door de ziekte Parkinson, hartfalen, longproblematiek), zijn ze ook aan het goede adres bij één van de behandelaren van het Behandel- en Kenniscentrum van BrabantZorg.

Ook mantelzorgers, partners en collega-zorgaanbieders kunnen voor advies en ondersteuning een beroep doen op de expertise van het Behandel- en Kenniscentrum van BrabantZorg. Voor familie en mantelzorgers zijn er gespreksgroepen. Huisartsen kunnen we adviseren over specifieke ouderdomsklachten.

De behandelaren werken op een locatie van BrabantZorg én komen bij ouderen thuis.