Skip Navigation LinksKwaliteit-van-zorg-bij-BrabantZorg

 Kwaliteitsvenster: over kwaliteit van zorg bij BrabantZorg

9 januari 2020
​​
​​​​​​Wanneer u zorg nodig hebt, wilt u dat die van goede kwaliteit is. BrabantZorg heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en is open over de kwaliteit van haar zorg en dienstverlening. Met de informatie en cijfers in het kwaliteitsvenster geven we op een heldere manier inzicht hoe het staat met de kwaliteit binnen BrabantZorg en haar locaties.

​U kunt er lezen hoe tevreden cliënten zijn over de geboden zorg en dienstverlening, welke plannen er zijn en wat al is gerealiseerd. ​Van 35 locaties en de 4 ​thuiszorg-regio's ​​is deze informatie gepubliceerd in het kwaliteitsvenster.

Vijf tegels

Het kwaliteitsvenster geeft op basis van vijf ‘tegels’ inzicht in:

  • De kwaliteitsplannen en –resultaten van elke locatie (Leren en werken aan kwaliteit) 
  • De waardering van cliënten en naasten op basis van NPS, rapportcijfer en zorgkaart Nederland (Waardering van u en anderen).
  • De waardering van medewerkers en vrijwilligers op basis van E-NPS en rapportcijfer (Waardering van onze medewerkers en vrijwilligers).
  • Uitkomsten en opzet van verschillende ​(kwaliteit)metingen (Meten van kwaliteit).
  • Toelichting op verschillende veiligheidsmetingen en analyse methodieken (Veiligheid van zorg). 
Kwaliteitsvenster.jpg

Regionale werkwijze 

Het kwaliteitsvenster is de methodiek waarmee een aantal ouderenzorgorganisaties in de regio verantwoording afleggen over hun kwaliteitsplannen en –prestaties. 

Kwaliteitskader 

Belangrijke leidraad voor het kwaliteitsbeleid van BrabantZorg is het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Het kwaliteitskader beschrijft wat cliënten en hun naasten mogen verwachten van de zorgorganisatie. Met de informatie in dit kwaliteitsvenster geven wij weer hoe BrabantZorg hieraan invulling geeft. ​