Skip Navigation LinksPodium-PG-Café-Documentaire-het-doet-zo-zeer

 Podium PG Café 'Documentaire Het doet zo zeer'

​​​​​​​​​​​​​Op 13 juni 2017 is de 15de editie van het Podium PG Café; een gratis open netwerk- en kennisbijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie. In deze editie staat de documentaire 'Het doet zo zeer' van Heleen van Royen centraal.

 

In 'Het doet zo zeer' schetst van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.

Het is een indringende documentaire en daarom is het fijn om hier met elkaar over na te praten. Dit doen we aansluitend op de documentaire met ondersteuning van Theo Gallé, geestelijk verzorger, met vragen als:

  • "Wat doet het met jou? En met ons?"
  • "Hoe gaan we om met onvermogen?"
  • "Hoe kunnen wij van betekenis zijn voor de familie en naasten in al deze fases?"    

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden​.​ ​De bijeenkomst start om exact om 16.00 uur en vindt plaats op locatie Compostella​ ​aan Franciscushof 1 in Zeeland. De bijeenkomst eindigt rond 18.00 uur waarbij er voldoende tijd is om te netwerken. De toegang is gratis.​