Skip Navigation LinksPodium-PG-Cafe-'Dementie-en-seksualiteit'

 Podium PG Café 'Dementie en seksualiteit'

7 februari 2018

​​​​​​​​​​​​​​Op 13 maart is de 18de editie van het Podium PG Café; een gratis open netwerk- en kennisbijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie. Deze editie gaat over dementie en seksualiteit; Liefde, lust of last?

Intimiteit en seksualiteit zijn zaken die zijn verbonden met het leven. Wanneer je gaat dementeren is er vaak weinig aandacht voor de gevolgen voor intimiteit en seksualiteit. De seksuele behoefte kan toenemen en soms zelfs ongewenste vormen aannemen. Maar de behoefte aan intimiteit kan ook helemaal verdwijnen, wat voor een partner vaak als een gemis wordt ervaren. Het onderwerp seksualiteit zit in de taboesfeer. Cliënten en hun familie praten er meestal niet over. Zorgmedewerkers durven het niet altijd aan te snijden bij cliënten of familie en het te behandelen als een normaal onderwerp.

Ingrid van Kempen, GZ-psycholoog en seksuoloog, zal ingaan op de veranderingen op seksueel vlak bij dementie. Welke factoren veroorzaken een afname of toename in behoefte en hoe kun je omgaan met dergelijke veranderingen?

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden​.​ ​De bijeenkomst start 13 maart om 16.00 uur en vindt plaats op locatie Nieuwe Hoeven​ ​aan de Udensedreef 5 in Schaijk. De bijeenkomst eindigt rond 18.00 uur waarbij er voldoende tijd is om te netwerken. De toegang is gratis.​​​