Skip Navigation LinksPodium-PG-Cafe-Video-Interventie-Ouderenzorg

 Podium PG Café 'Video Interventie Ouderenzorg'

25 juli 2018

​​​​​​​​​​​​​​Op 11 september is de 20de editie van het Podium PG Café; een gratis open netwerk- en kennisbijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie.

Deze editie gaat over Video Interventie Ouderenzorg (VIO). Een praktische en positieve begeleidingsmethode voor mantelzorgers en zorgmedewerkers.

Mensen met een vorm van dementie wonen het liefst zolang mogelijk in hun vertrouwde omgeving, dus thuis. Daardoor krijgen zowel mantelzorgers als zorgverleners steeds vaker te maken met gedrag dat als ‘onbegrepen’, ’problematisch’ of ‘moeilijk’ wordt ervaren.

VIO is een begeleidingsmethode voor mantelzorgers en zorgmedewerkers die met dit gedrag te maken hebben. Zij ontdekken door (nog meer) bewustwording, praktische tips/handvatten hoe met dit gedrag om te gaan. Het doel hierbij is dat het samenzijn/de zorg (beter) vol te houden is en (weer) plezierig wordt.

Tijdens deze interactieve bijeenkomst wordt de kracht van begeleiding m.b.v. VIO duidelijk gemaakt. Deze bijeenkomst is bedoeld voor zowel medewerkers die intra- als extramuraal werkzaam zijn als voor mantelzorgers.

Aanmelden Podium PG Café

Je kunt je hier aanmelden​.​ ​De bijeenkomst start op 11 september om 16.00 uur en vindt plaats op locatie Nieuwe Hoeven​ ​aan de Udensedreef 5 in Schaijk. De bijeenkomst eindigt rond 18.00 uur waarbij er voldoende tijd is om te netwerken. De toegang is gratis.​​​