Skip Navigation LinksTraining-spraakafzien-voor-volwassen-slechthorenden

 Training spraakafzien voor volwassen slechthorenden

​​​​​​In maart 2017 start in woonzorgcentrum Noorderkroon in 's-Hertogenbosch de training spraakafzien. Deze communicatietraining is bedoeld voor volwassen slechthorenden die bekend zijn bij de KNO-arts.

Spraakafzien als ondersteuning

Er zijn diverse hulpmiddelen die ondersteuning kunnen bieden zoals hoorapparaten, ringleiding en spraakversterkers. Ook spraakafzien kan een uitstekend hulpmiddel zijn in de verbetering van de communicatie. Aan de verschillende mondstanden kan worden gezien welke woorden iemand uitspreekt. Gelaatsuitdrukkingen en natuurlijke gebaren werken hierbij ondersteunend. Door goed te letten op de mondbewegingen en de mimiek van de gesprekspartner, is beter te begrijpen wat diegene zegt.

Tijdens de training wordt deze vaardigheid groepsgewijs getraind. Een logopedist leert de aanwezigen de basistechnieken. De deelnemers oefenen samen met woorden en zinnen uit dagelijks voorkomende situaties.

Training spraakafzien

Bij voldoende deelname start de training in maart 2017. Tijdstip in overleg, eventueel ook in de avonduren. De training vindt plaats in woonzorgcentrum Noorderkroon​, Manis Krijgsmanhof 71 in 's-Hertogenbosch en bestaat uit 11 bijeenkomsten die door de zorgverzekeraar volledig worden vergoed. Houdt u rekening met de eigen bijdrage. Er is een verwijzing van de huisarts of KNO-arts nodig. ​

Aanmelden

Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met Linda de Wit, tel. (073) 611 91 70 of  met Jacqueline Toebes​, tel. (073) 548 16 00.
Aanmelden kan tot maandag 6 maart 2017.