Skip Navigation LinksVerlenging-sluiten-BrabantZorglocaties

 Verlenging sluiten BrabantZorglocaties

​22 april 2020

Op 21 april heeft het kabinet kenbaar gemaakt de meeste coronamaatregelen opnieuw te verlengen tot en met 20 mei 2020. Uiteraard geven wij binnen BrabantZorg gehoor aan deze maatregelen. ​​​​Dat betekent dat we de deuren van onze locaties in ieder geval nog tot en met 20 mei gesloten houden voor bezoek.

Een beslissing die we niet graag nemen, maar die wel nodig is om verspreiding van het virus onder cliënten en medewerkers én in de maatschappij zoveel mogelijk tegen te gaan. De uitzondering voor het bezoek van terminaal zieke cliënten, wordt ook verlengd tot en met 20 mei.

We begrijpen heel goed dat de verlenging van de maatregelen ingrijpend zijn voor uw dierbare en uzelf. ​De coronacrisis dwingt onze ‘warme’ organisatie tot het nemen van ‘koele’ beslissingen. Uw begrip helpt ons enorm om samen de ondersteuning en zorg draaiende te houden en cliënten te helpen om de dag weer een stukje fijner te maken. We doen ons uiterste best om ook in deze tijd liefdevolle zorg te verlenen.

Geen bezoek, wel contact

Omdat cliënten tot 20 mei geen bezoek mogen ontvangen, zoeken we voortdurend naar manieren om zoveel mogelijk contactmomenten te kunnen creëren. Elke locatie is in bezit van een tablet om te beeldbellen met familie en naasten. Ook zijn er vele lokale initiatieven ontstaan om op een alternatieve manier in contact te komen met bewoners. ​Informeer naar de mogelijkhed​​en op de locatie waar uw dierbare woont.​

Daarnaast hebben we een ethische commissie opgericht die zich buigt over de écht schrijnende situaties waar maatwerk nodig is. ​​Daarbij is het continue laveren tussen het belang van de cliënt en de veiligheid van de omgeving.

Vragen?

Bekijk ook onze informatiepagina voor alle actuele ontwikkelingen en richtlijnen rondom het coronavirus. Heeft u vragen over het coronavirus, kijk dan op de website van het RIVM​ of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351.​​