Zorgcontinuïteit mogelijk in het gedrang

22 september 2020

Sommige woonzorglocaties en thuiszorgteams van BrabantZorg ervaren momenteel problemen in de continuïteit van hun dienstverlening. Dat kan als oorzaak hebben dat medewerkers met gezondheidsklachten of die in contact zijn gekomen met (mogelijk) corona besmette personen in hun omgeving, in afwachting van een testuitslag kunnen zijn. Ook kan het zijn dat zij gedurende een opgelegde quarantaine niet aan het werk kunnen.

Veiligheid voor de cliënt voorop

We zetten alles op alles om de zorg voor onze cliënten te kunnen waarborgen. Desondanks kan het zijn dat we niet altijd aan het gewenste kwaliteitsniveau kunnen voldoen. In onze dienstverlening staat de veiligheid van de cliënt voorop. Dat betekent dat we ons in blijven zetten voor het in stand houden van de dienstverlening, maar dat betekent ook dat we het risico op verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk willen uitsluiten.

Dat levert grote dilemma’s op waar we helaas al eerder mee te maken hadden. We merken dat we ten tijde van corona continu moeten blijven reageren op de actuele ontwikkelingen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Vragen?

Heeft u vragen over de continuïteit van de zorg voor uw familielid of naaste? Neem dan contact op met uw contactpersoon binnen BrabantZorg.

Houd u ook rekening met de gezondheid van cliënten en medewerkers: 

  • Kom niet op bezoek wanneer u in contact bent geweest met corona verdachte- of besmette personen
  • Kom niet op bezoek wanner u langer dan 48 uur in rood gemarkeerde landen/gebieden bent geweest
  • Desinfecteer uw handen bij aankomst en vertrek en voor en na toilet bezoek
  • Houd anderhalve meter afstand en voorkom lichamelijk contact 

Bekijk ook onze informatiepagina over het coronavirus, met de actuele ontwikkelingen en nieuwe richtlijnen.